“Young Matter” Praat Mee Podcast met Burgemeester Martijn Breukelman

Hoogeveen – (30-06-2024) Vrijdagavond was er weer een geweldige aflevering van de “Young Matter” Praat Mee podcast, waarin burgemeester Martijn Breukelman hartelijk werd ontvangen.

Een fantastische podcast waar jongeren vragen kunnen stellen, hun mening kunnen geven en de toekomst van Hoogeveen vorm kunnen geven. Hier staan jongeren centraal en wordt gesproken over hun leefwereld.

Dit alles in samenwerking met Cultuurklik, Headquarter-6 en Young TV.

Sven was deze avond de gespreksleider van de podcast en begon met een voorstelronde van de gasten aan tafel.

Mooie vragen werden gesteld aan de burgemeester, zoals: Hoe gaat u om met alle haat en kritiek die u krijgt? Hierin vertelde de burgemeester duidelijk waar zijn grenzen liggen op het gebied van bedreigingen.

Ook werd gevraagd: U bent sinds kort burgemeester, wat heeft u al gedaan in Hoogeveen? De burgemeester antwoordde dat hij vooral in de afgelopen tien weken veel kennis heeft gemaakt in onder andere het onderwijs, met ondernemers en binnen de gemeente. Tevens gaf hij een kijkje in zijn wekelijkse werkzaamheden.

Vervolgens kwam de vraag: Wat mist u in Hoogeveen? De burgemeester merkte op dat hij trots mist in Hoogeveen. Hij benadrukte dat Hoogeveen veel voorzieningen heeft. Jongeren reageerden dat ze Hoogeveen mooi vinden, maar dat het vooral voor hen erg saai is. Dit leidde tot een interessant gesprek tussen de jongeren en de burgemeester, die niet alleen luisterde, maar ook vragen stelde over wat zij graag meer zouden willen.

De jongeren vroegen ook wat de burgemeester wil en gaat doen voor hen in Hoogeveen. De burgemeester vertelde dat hij het leuk zou vinden als meer jongeren betrokken raken bij de politiek. Hij is zelf op jonge leeftijd in de politiek gekomen en vindt het belangrijk dat jongeren hun stem laten horen. Buiten de politiek vindt hij dat de gemeente moet weten wat jongeren belangrijk vinden en hoe zij op verschillende forums te bereiken zijn, waar de gemeente volgens de jongeren op achterloopt. Ook besprak hij welke concrete stappen hij wil zetten om jongeren meer te betrekken.

Priscilla Boertien, die voor haar inzet als vrijwilliger bij verschillende culturele en maatschappelijke organisaties in 2023 Jong Hoogevener van het Jaar is geworden, schoof aan tafel om een aantal vragen te stellen aan de burgemeester en kreeg een luid applaus voor deze mooie onderscheiding.

Tijdens deze avond kwamen verschillende aspecten aan bod, zoals vragen over hangjongeren, fatbikes, veiligheid, evenementen voor minder validen onder jongeren, de functie van de ambtsketen, en directe politieke vragen.

Burgemeester Martijn Breukelman vertelde tijdens de podcast dat hij het belangrijk vindt om in contact te blijven met jongeren. Hij wil de afstand tussen wethouders, de burgemeester en het gemeentebestuur tussen de jongeren verkleinen, omdat het essentieel is om te weten wat er speelt onder jongeren en omgekeerd.

Kortom, het was een ijzersterke podcast vol verbinding, interessante vragen van de jongeren en betrokkenheid van de burgemeester.

De opnames van de Praat Mee” podcast zijn elke laatste vrijdag van de maand bij Cultuurklik. Kom eens langs, want ook jouw mening telt!

Deze podcast is ook binnenkort te vinden op de YouTube kanaal van de gemeenteraad Hoogeveen

Verslag en foto’s: Paula Bansema