Woonhuis De Huismus opende gisteren officieel feestelijk hun deuren

Hoogeveen (26-05-2024) – Gistermiddag opende Woonhuis De Huismus officieel hun deuren, samen met de nieuwe bewoners en genodigden. Dit prachtige complex is gelegen aan de Brasem 43/45-47/49 in Hoogeveen.

Bij Frank en Inge Schuller, begon hun droom met het ontwerpen van een logo als eerste stap van hun nieuwe woonhuis, dat gisteren op feestelijke wijze werd onthuld.

Woonhuis De Huismus biedt begeleid wonen aan jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Frank en Inge willen een veilige woonplek bieden aan jongvolwassenen in een kleinschalige setting en bieden deze zorg vanuit hun christelijke identiteit.

Elke bewoner heeft zijn eigen appartement. Daarnaast is er een gezamenlijke woonkamer, zitkamer en keuken waar ze bijeenkomen voor groepsmomenten, zoals gezamenlijk eten, koffie- en theemomenten, en het spelen van spelletjes. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig door professionals die zorg bieden aan de bewoners. Daarnaast is er elke dag een gastvrouw aanwezig die extra ondersteuning biedt.

Woonhuis De Huismus biedt ook ondersteuning bij het douchen, het geven van medicatie, het opstellen van een dag structuur en het invullen van zinvolle dagelijkse activiteiten.

Voor meer informatie, kijk op hun website: www.woonhuisdehuis.nl.

Verslag en foto’s: Paula Bansema