Wolfsbos prijst leerlingen om inzet tijdens diploma-uitreiking Cambridge English

HOOGEVEEN – Zeventien leerlingen van Wolfsbos hebben afgelopen schooljaar meegedaan aan het Cambridge English examen. Veel leerlingen zijn geslaagd met goede scores, reden genoeg voor een feestelijke diploma-uitreiking.
Wolfsbos officieel Cambridge Preparation Centre
Rosanna Reining, docent Engels bij Wolfsbos licht toe: “Naast reguliere Engelse lessen hebben deze zeventien leerlingen het afgelopen schooljaar Cambridge English lessen gevolgd. Wolfsbos is officieel erkend als Cambridge Preparation Centre. Om leerlingen goed voor te bereiden op de internationale samenleving, besteden we op school veel aandacht aan goed taalonderwijs. Veel vervolgopleidingen zijn tegenwoordig in het Engels. Of leerlingen willen bijvoorbeeld gaan studeren in het buitenland.”
Resultaten om trots op te zijn
“Op 7 juni hebben deze leerlingen bij ons op school examen gedaan, afgenomen door Cambridge English-examinatoren. De groep bestond uit zeventien leerlingen van klas 1 tot en met 5, van zowel de mavo, havo als het vwo. De onderdelen waarop de leerlingen tijdens het Cambridge English- examen getoetst worden zijn lezen, woordenschat, schrijven, spreken en luisteren. Cambridge English-kwalificaties zijn beschikbaar voor iedereen, van beginnersniveau (A1) tot near-native niveau (C2). Onze leerlingen namen deel aan het Cambridge B2 First for Schools-examen of het Cambridge C1 Advanced-examen. Een B2-kwalificatie toont aan dat je over de taalvaardigheden beschikt die nodig zijn om zelfverzekerd te communiceren in een Engelssprekende omgeving. Een C1-kwalificatie bewijst dat je beheersing van het Engels uitstekend is. Het is de ideale kwalificatie om je voor te bereiden op het universiteits- of beroepsleven. Zeven van onze leerlingen behaalden het B2-niveau, vijf leerlingen behaalden het C1-niveau en één leerling is zelfs geslaagd op C2-niveau. Daar zijn we als school trots op!”, vertelt Rosanna Reining.
Geslaagde diploma-uitreiking
“De prestaties van de leerlingen hebben we gevierd met een feestelijke diploma-uitreiking. Naast de leerlingen waren ook ouders, vrienden en familie aanwezig. Een geslaagde bijeenkomst!”, aldus Rosanna Reining. Op Wolfsbos kunnen leerlingen uit alle klassen van de mavo, havo en het vwo meedoen aan de Cambridge English-lessen.