Wie is er bang voor Virginia Woolf? groot succes: al 25.000 kaarten verkocht

Hoogeveen-(04-03-2024)Toneelhit vrijdag 8 maart 2024 in De Tamboer 

Al meer dan 25.000 bezoekers kochten een kaartje voor het vlijmscherpe relatiedrama ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’. De cast en producent Kobra Theaterproducties ontvingen daarom afgelopen weekend een Gouden Ticket award van de VVTP (Vereniging Vrije Theater Producenten). De voorstelling ging afgelopen januari in première en werd lovend ontvangen door pers en publiek. In deze wereldberoemde klassieker van Edward Albee staan Sanne Wallis de Vries en Bas Hoeflaak op het toneel als het echtpaar George en Martha en Alex Ploeg en Claire Bender als Nick en Honey. Te zien in De Tamboer op vrijdag 8 maart 2024. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.detamboer.nl. 

“We vinden het geweldig dat op dit moment in de tour al 25.000 bezoekers een kaartje hebben gekocht. Prachtig voor iedereen die betrokken is bij deze productie, waaronder de geweldige cast en het creatieve en technische team, en natuurlijk bijzonder in ons eerste jaar als Kobra Theaterproducties”, aldus producent Majlis Korthals. “We spelen nog tot half mei, dus hopelijk gaan we nog vele bezoekers meer een mooie avond geven.” 

“Het is gelukt om met deze toneelproductie verschillende generaties, jong en oud, toneelpubliek aan te spreken”, aldus regisseur en producent Hanneke Braam. “Daar ben ik heel blij mee.” 

Over Wie is er bang voor Virginia Woolf?
Wie is er bang voor Virginia Woolf?, geschreven door Edward Albee, is een van de meest gespeelde toneelteksten wereldwijd. De voorstelling draait om twee koppels, die een met drank doordrenkte nacht beleven vol vlijmscherpe dialogen, gevaarlijke spelletjes en verbale slachtpartijen. De regie is in handen van Hanneke Braam, regisseur van theaterbewerkingen als Bonita Avenue en Turks Fruit. Wie is er bang voor Virginia Woolf? Speelt nog tot en met 16 mei in theaters door het hele land. 

Credits
Tekst Edward Albee

Regie Hanneke Braam

Met Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender

Kostuum Dorien de Jonge

Decor Calle de Hoog

Licht Stefan Dijkman

Techniek Arnold Schut, Marcel Sman en Dorus van Leeuwen

Regieassistent en productieleiding Hiske Eriks

Tourmanager Kees Tol

Producent Kobra Theaterproducties

Kaartverkoop en toegang
Wie is er vang voor Virginia Woolf? Is te zien op vrijdag 8 maart 2024 om 20.00 uur. De toegang is € 32,50. Voorafgaand aan de voorstelling is er ook een inleiding om 19.00 uur. Deze wordt gegeven door meespelend acteur Claire Bender. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.detamboer.nl.