Vrijwilligerscollege Ontmoeting tussen gemeente en Vrijwilligers voor ondersteuning van statushouders


Hoogeveen-(05-03-2024)Dit Vrijwilligerscollege is een ontmoeting tussen de medewerkers van de gemeente en vrijwilligers die werkzaam zijn voor statushouders. De bijeenkomst is op donderdagavond 14 maart a.s.

Voordat een statushouder in de gemeente Hoogeveen komt wonen, is er al veel werk verricht door gemeentemedewerkers. Zodra de statushouder daadwerkelijk zijn of haar huis betrekt, maken zij ook gebruik van de concrete en praktische ondersteuning van vrijwilligersorganisaties. Denk bijvoorbeeld aan het invullen van formulieren.

Deze bijeenkomst is ook een nadere kennismaking tussen allen die zich inzetten voor statushouders. De gemeente wil graag samenwerken met vrijwilligers(organisaties). Het is belangrijk dat de integratie van statushouders op positieve wijze wordt ondersteund, en dat gemeente en vrijwilligers goed op elkaar aansluiten om dubbel werk te voorkomen. Voor vrijwilligersorganisaties is het belangrijk om te weten waar en bij wie ze terecht kunnen met vragen.

Tijdens de bijeenkomst lichten de medewerkers van de gemeente hun taken toe. Vrijwilligers kunnen ook vertellen waar zij zich mee bezig houden en praktijksituaties delen. Samenwerking verloopt nog soepeler wanneer je elkaar kent en dat levert een betere dienstverlening aan de statushouders op.

Het Vrijwilligerscollege vindt plaats op donderdag 14 maart van 19.30 tot 21.00 uur in De Zuiderbreedte, Boekenberghstraat 12 in Hoogeveen. Aanmelden graag voor maandag 11 maart 2024 via www.vrijwilligershoogeveen.nl/colleges of bel naar 0528 278 855 (receptie SWW).