Vandaag viert Anton Veldman zijn 100ste verjaardag

Hoogeveen- (27-01-2024) Vandaag viert Anton Veldman zijn 100ste verjaardag samen met zijn familie en genodigden in de zaal van het Herman Bavinckhuis, een zeer gezellig middag waar Anton Veldman in het zonnetje werd gezet en volop genoot van de belangstelling.
Burgemeester Karel Loohuis kwam ook even langs om Anton te feliciteren namens het college met dit heugelijk feit, in de middag werd Anton door de bezoekers toegezongen waaronder ook de burgemeester, Anton was zichtbaar ontroerd.

Anton werd op 27 januari 1924 geboren aan de Oranjestraat in Hoogeveen.

Als 14-jarige jongen begon hij als kolensjouwer en lantaarnopsteker bij het gasbedrijf in Hoogeveen. Vervolgens werd Anton gasfitter en hij eindigde zijn loopbaan als voorlichter bij het gasbedrijf. Tijdens zijn werk ontmoette hij Tiny Mulderij. Ze werden verliefd en zijn bijna 64 jaar getrouwd geweest, tot Tiny overleed in 2013. Samen kregen ze drie dochters, 6 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen. Een warm, hecht gezin.

Tijdens de oorlog dook Anton onder en werkte in de Noordoostpolder. Zwaar lichamelijk werk, maar Anton kon het aan een verkoos het boven tewerkgesteld worden in Duitsland.

Na de geboorte van de drie dochters verhuisde Anton met zijn gezin naar Alkmaar en daarna naar Hoogezand en Gieten. In 1997 keerden Anton en Tiny samen terug naar hun geliefde Hoogeveen.

Hij woont nu sinds een paar jaar in een fijn appartement in Bilderdijk, waar hij het erg naar zijn zin heeft. In Bilderdijk hoeft Anton zich niet te vervelen. Op maandag klaverjast hij en bewegen op muziek doet hij met veel plezier. Ook gooit hij nog graag een hengel uit. Zijn dochters en overige familie bezoeken hem graag. Anton is goed gezelschap.

Zaterdag werd zijn verjaardag feestelijk gevierd met familie en vrienden. Ook zijn oudste kleindochter vierde feest, zij werd op dezelfde dag 50 jaar!

Foto’s: Focus met Passie