Theater De Tamboer blikt tevreden terug op 2023 Recordaantal volle zalen en theater voor iedereen

Hoogeveen-(04-01-2023)De Tamboer blikt tevreden terug op 2023: een recordaantal uitverkochte voorstellingen; nieuw publiek bereikt voor wie theaterbezoek niet vanzelfsprekend is; een eigen, grootse theaterproductie op locatie; een uitverkocht Nationaal Theaterweekend en succesvolle festivals. 

Theater voor iedereen
Theater De Tamboer streeft ernaar theater toegankelijk te maken voor iedereen, omdat het niet vanzelfsprekend is dat iedereen theatervoorstellingen kan bezoeken. In 2023 zijn we gestart met het culturele participatieproject De Wijk De Wereld Wolfsbos. Na een proces van zes maanden hebben bewoners van Wolfsbos met professionele theatermakers De Tamboer ‘overgenomen’ en werd De Tamboer tijdelijk het wijkcentrum van Wolfsbos. Een unieke manier om theater toegankelijk te maken.

Er heeft een samenwerking plaatsgevonden met KASKO en Het Goed Hoogeveen. Inwoners van Hoogeveen hebben deelgenomen aan de Kringlopera. Samen, op laagdrempelige manier een opera maken met spullen die te vinden zijn in Het Goed.

In 2023 is een samenwerking gestart met Stichting Komt het Zien!. Met deze samenwerking maakt De Tamboer voorstellingen toegankelijk voor blinden en slechtzienden.

Tot slot heeft De Tamboer begin december Theater digitaal geïntroduceerd. Met Theater digitaal wil De Tamboer theater bereikbaar maken voor mensen die niet in staat zijn naar een theater te komen. Onderdeel hiervan is Boer Koekoek, dat dinsdag 30 januari 204 te zien is op groot scherm in de theaterzaal; voor iedereen die het gemist heeft. Daarna is het de bedoeling dat Boer Koekoek ook vertoond wordt aan mensen die niet naar het theater kunnen komen. En in de loop van 2024 worden verder stappen gemaakt met Theater digitaal.

Locatievoorstelling boer koekoek
In de zomer van 2023 heeft Theater De Tamboer de locatie spektakelvoorstelling Boer Koekoek gepresenteerd in een loods in Hollandscheveld. Zes weken lang is dit theaterspektakel opgevoerd. Ruim 21.000 mensen hebben deze voorstelling bezocht en zijn getuige geweest van een stuk Nederlandse geschiedenis.