Succesvolle Kiekiesdag in de Verhalenwerf van Bibliotheek Hoogeveen

Hoogeveen-(09-04-2024) Vanochtend om 10.00 uur kwamen de eerste mensen al in de bibliotheek binnendruppelen om de oude klassenfoto’s te bekijken.
Dat niet alleen de doelstelling was ook om klassenfoto’s te bekijken en namen die nog onbekend zijn en herkend worden om deze aan te vullen voor de historische archieven.
De Historische kring heeft honderden oude school- en klassenfoto’s en bezoekers konden hun klassenfoto’s gratis laten inscannen met daarbij de behorende namen.

De Kiekiesdag, stond in teken van de expositie “Van Lei tot Laptop” dit gaat over de basis onderwijs door de jaren heen en rond Hoogeveen, wat nu te bezichtigen is in de Bibliotheek in Hoogeveen.

Het was vandaag een behoorlijke doorlopende opkomst, gezellig aan de stamtafel werden diverse mappen opengeslagen, maar ook herinneringen werden opgehaald door het zien van de foto’s.

Opvallend was dat de leden van de Historische Kring zich hadden gehuld in de kleding van vroeger wat een extra dimensie gaf aan het geheel maar vooral de herinneringen.

Natuurlijk gingen de vrijwilligers en twee leden van het bestuur nog even in de schoolbanken waar een strenge leraar probeerde de orde te bewaren in de klas.

Op de foto staan: Henk Jonker, en Greet Koopmans leden van de Historische Kring en de vrijwilligers: Johan Bisschop, Giny Grabijn, Alie Klooster, Beert Hooijer en Jan ter Stege.

Verslag en foto’s: Paula Bansema