Succesvolle Doe Dag Hoogeveen On Stage

Hoogeveen-(15-03-2024)Op 14 maart vond de Doe Dag van Hoogeveen On Stage plaats. Tijdens deze dag kregen vmbo’ers de kans om de bedrijven te bezoeken waarmee ze een match hadden gesloten tijdens het Beroepenfeest op 27 februari 2024 in Theater de Tamboer.

Tijdens het Beroepenfeest werden meer dan 1.700 afspraken gemaakt voor de Doe Dag, waarbij 850 vmboleerlingen in totaal twee matches sloten met twee verschillende bedrijven. Dit resulteerde in een uitwisseling van kennis en ervaring tussen leerlingen en de vertegenwoordigde beroepen variërend van hovenier tot verpleegkundige en van lasser tot fotograaf.

Wethouders op bezoek
Ook verschillende wethouders uit de gemeente Hoogeveen en De Wolden brachten een bezoek aan de deelnemende bedrijven tijdens de Doe Dag. Wethouder Mark Turksma bracht onder andere een bezoek aan Vakantiepark Westerbergen en locatie Waringin van Cosis. Beide bedrijven doen al jaren mee met Hoogeveen On Stage en stelden ook dit jaar tientallen plekken ter beschikking tijdens de Doe Dag. Wethouder Niek Wind begon zijn dag bij Distrivers, een ervaren deelnemer die door deelname aan Hoogeveen On Stage al mooie
resultaten heeft weten te bepalen op het gebied van stagiairs en werknemers. De dag werd afgesloten bij De Henderikus Bos de echte Bakker in Winkelcentrum de Weide, waar de leerlingen het banket- en bakkersberoep letterlijk en figuurlijk konden proeven. Wethouders Mark Tuit en Jeroen Westendorp waren aanwezig bij de Doe Dag van gemeente Hoogeveen, waar leerlingen kennis maakten met beroepen als: raadslid, wethouder, cultuurcoach, handhavers en sporthal- en veldbeheerder. De aanwezigheid van deze wethouders benadrukt
het belang dat de gemeente waarde hecht aan de betrokkenheid van jongeren bij lokale bedrijven en de arbeidsmarkt.

Projectleiderschap
Dit jaar kende Hoogeveen On Stage een nieuwe projectleider namelijk: Monique Huizenga, eigenaresse van evenementenbureau Niquell uit Hoogeveen. Ze blikt terug op een geslaagde zevende editie van Hoogeveen On Stage: “Het is prachtig om te zien dat leerlingen dankzij het Beroepenfeest in contact komen met diverse beroepen. Eenmaal enthousiast kunnen ze tijdens de Doe Dag echt ervaren of het beroep past bij hun interesses. Het is dan ook fantastisch om te horen dat zij dankzij Hoogeveen On Stage nu makkelijker hun beroepskeuze maken.” Huizenga bedankt alle deelnemende bedrijven, scholen, sponsoren en het stageteam voor hun bijdrage aan het succes van Hoogeveen On Stage: “Zonder hen zou dit evenement niet mogelijk zijn.
Op naar volgend jaar!