Stichting het Drentse Landschap doet een oproep vacatures vrijwilligers

Assen-(15-11-2023)Sinds bijna 5 jaar is het Jan Kruis Museum in Orvelte gevestigd; het museum wordt gerund door vrijwilligers. Dit verrassende museum, dat geheel gewijd is aan striptekenaar en kunstenaar Jan Kruis, bevindt zich in een prachtig pand dat eigendom is van stichting. Meer informatie over het museum: https://jankruismuseum.nl
Jan Kruis is uiteraard bekend van zijn strip Jan Jans en de Kinderen, maar in het museum is vooral aandacht voor al zijn andere prachtige werk. Jan Kruis heeft er nooit een geheim van gemaakt groot liefhebber te zijn van Drenthe en de natuur rust en ruimte die er te vinden is. Dit is veelvuldig terug te vinden in zijn werk. Mede daarom is het museum uitstekend op zijn plaats in Orvelte. Samen met het museum worden momenteel plannen uitgewerkt om het museum uit te breiden.
Om het, misschien wel meest verrassende, museum van Drenthe toegankelijk te houden en alle plannen te verwezenlijken wordt er momenteel gezocht naar vrijwilligers die hieraan hun steentje willen bijdragen. Het museum zoekt mensen voor uiteenlopende taken.

De vacatures:
Gastheren/dames: zorgen tijdens de openingstijden voor een warm welkom voor de bezoekers, geven desgewenst toelichting bij de collectie in het museum en de museumwinkel. Belangrijkste eigenschap hiervoor is dat men het leuk vindt om met veel verschillende mensen in contact te komen.

Schoonmaker/ster: één á twee keer per week zorgen voor een fris en schoon museum. Een hele belangrijke bijdrage aan de uitstraling van het museum.
Handige handjes: een paar keer per jaar wat klusjes in en om het museumpand doen. Tuinwerk, licht onderhoud in het pand en daarmee zorgen voor een onberispelijke en verwelkomende staat van het museum.

PR en communicatie-tijgers: Het museum heeft behoefte aan een structuur voor alle communicatie, zowel binnen als buiten de organisatie. Dus wordt er gezocht naar mensen die het leuk vinden om nieuwsbrieven en persberichten te schrijven, en die ook de social-media-platformen voor hun rekening nemen.

Vrijwilligerscoördinator: Onze geweldige vrijwilligers verdienen structurele aandacht en ondersteuning, en ook alle nieuwe vrijwilligers moeten goed worden verwelkomt in de organisatie. Mogelijk treedt de Vrijwilligerscoördinator toe tot het stichtingsbestuur.

Bestuurslid huisvesting: Ter versterking van het bestuur wordt gezocht naar iemand die het leuk vindt om met allerlei huisvestingszaken bezig te zijn. Ook de realisatie van de uitbreiding van het museum zal grotendeels bij deze functie horen.

Penningmeester (bestuursfunctie) : We zoeken iemand die de structuur handhaaft in het financiële plaatje dat hoort bij het museum. Naast de standaard penningmeestertaken is het vooral van belang dat de nieuwe penningmeester in staat is om een financieel heldere toekomstvisie te formuleren en van daaruit sturing te geven aan de plannen en ideeën.

Zin om te helpen? Nieuwsgierig geworden? Voor aanmelding of meer informatie: secretariaat@jankruismuseum.nl.