Spannend zaalvoetbaltoernooi van de Andreas Manna Stichting

Hoogeveen-(19-11-2023) Afgelopen zaterdagavond werd in de sporthal aan de Valkenlaan in Hoogeveen voor de zeventiende keer het Andreas Manna zaalvoetbaltoernooi gehouden. 6 Teams streden met elkaar om de felbegeerde wisseltrofee. Er was één poule. Aansluitend werden de wedstrijden gespeeld voor de 5/6e, de 3/4e en de 1/2e plaats.

Tijdens de zeer sportieve wedstrijden werd er fel gestreden om de beste plaats. Het gevecht om de eerste en tweede plaats werd gespeeld door Halmahera tegen de titelverdediger van vorig jaar, Dos Cerveza. Het was een spannende wedstrijd die na een gelijkspel van 1 – 1, moest worden beslecht door het nemen van penalty’s. Die werd gewonnen door Halmahera met 2 – 0. Het was een zeer geslaagde avond. Het publiek keek met plezier naar het spannende voetbal waar de teams zich enthousiast, maar fanatiek inzetten om te winnen. Ook de opbrengst was weer prachtig. Tot nu toe heeft het toernooi namelijk al € 2.300,00 opgebracht. Dit bedrag komt geheel ten goede van de kinderen in nood waar de Andreas Manna Stichting (AMS) zich voor inzet. Volgend jaar wordt er zeker weer een toernooi georganiseerd.

De AMS bedankt de spelers, scheidsrechters, EHBO en het publiek voor de gezellige avond. Het was één van de vele acties die de AMS organiseerde om geld te genereren voor kinderen in nood in Afrika. Na een succesvolle Afrikaloop in de herfstvakantie was ook dit zaalvoetbaltoernooi zeer geslaagd.
De AMS heeft in Kenia al bijna dertig jaar een project waar op kleinschalige basis gezorgd wordt voor straat-, wees- en zwerfkinderen. De zorg bestaat uit het voorzien van onderdak, voedsel, medische zorg, onderwijs en eventueel hulp bij het starten van een eigen bedrijf.

Kleinschalig omdat uitsluitend met vrijwilligers wordt gewerkt in Nederland en ook in Afrika. Vorig jaar zijn de jongeren in Nairobi zelf gestart met zorg te verlenen aan kinderen uit de sloppenwijken van Nairobi. Dit met behulp van de AMS. De al jaren verleende hulp is dus geen druppel op een gloeiende plaat, maar een olievlek die zich uitbreidt.

KLIK HIER voor meer informatie

Foto: Marissa Zantingh