Sinterklaas is vanmiddag in Hoogeveen aangekomen

Hoogeveen-(18-11-2023) Vanmiddag was het groot en een zeer gezellig feest in de binnenstad van Hoogeveen.
Ondanks de regen kwamen heel veel ouders, opa’s en oma’s en vooral de kinderen zich verzamelen voor het Raadhuis van de Gemeente Hoogeveen.

Paraplu’s mee, regenlaarzen aan stond iedereen gezellig en enthousiast, luidkeels mee te zingen met de Pieten band.
Sinterklaas en zijn pieten werden feestelijk onthaald door de burgemeester Karel Loohuis.

Daarna ging Sinterklaas en zijn Pieten wandelen vanaf het gemeentehuis richting de Hoofdstraat, begeleid door de pietenband.
Ook daar werd Sinterklaas en zijn pieten vrolijk onthaald, door alle kinderen en bezoekers in de binnenstad werd er gedanst en gezongen.
Er werd gedanst door de leerlingen van Kunstenkorf en de muzikale omlijsting werd verzorgd door Olympia en de Malletband van het Chr. Muziekvereniging Wilhelmina

Rond 16.00 uur keerde de stoet weer terug naar het Raadhuis waar de pieten en de pietenband nog even heel enthousiast het Hoogeveens Sinterklaas lied, lieten horen en nog even vrolijk werd gedanst.
Sinterklaas bedankt de burgemeester, en hem nog een presentje, want dit was de laatste keer dat burgemeester Karel Loohuis Sinterklaas in Hoogeveen zal verwelkomen.
Volgend jaar zal er een andere burgemeester(res) de Sinterklaas welkom heten als hij weer vanuit Spanje naar Hoogeveen komt.

Sinterklaas gaf het startsein dat alle kinderen van Hoogeveen vanavond hun schoentje klaar mogen zetten.

Voor meer foto’s van het Sinterklaasfeest: KLIK HIER

Verslag; Paula Bansema Foto’s: Focus met Passie