Sidokwan organiseert een minitoernooi voor de Little Tigers


Hoogeveen-(21-12-2-23) Woensdag 20 december had Sidokwan een minitoernooi georganiseerd voor haar Little Tigers. Bij Sidokwan kunnen kinderen van 3 tot en met 5 jaar al terecht voor taekwondotraining. Ze krijgen op woensdagmiddag les van 15 tot 16 uur en leren hier de basis van taekwondo. Trainster Nicole Krikken is hier 10 jaar geleden mee gestart en geeft nog steeds met veel plezier training. “Het is mooi om te zien hoe sommige ex-Tigers doorgroeien en doorontwikkelen en nu inmiddels deel uitmaken van de wedstrijdselectie van Sidokwan. Het talent zit er vaak al op jonge leeftijd in.”

Er werd met nieuw materiaal gevochten. Deze elektronische pantsers zijn voorzien van een systeem dat elke impact registreert en omzet in punten. Zo kregen de Tigers voor elke trap of stoot die raak was 1 punt en was direct duidelijk wie de winnaar was. Deze mooie innovatieve pantsers zijn beschikbaar gesteld door het Sportakkoord Hoogeveen. Hier zijn we erg dankbaar voor.

Er verschenen vandaag 9 Little Tigers op de mat, verdeeld in 2 poules. In de eerste poule wist Priscilla Xu heel knap 1e te worden. De eerste ronde won zij overtuigend van Jamy Kamps, maar de finalepartij tegen Jan-Paul Boesenkool was erg spannend. De 2 gingen gelijk op. Met een klein verschil wist Priscilla toch nipt te winnen. Jan-Paul mocht het zilver omhangen. Derde in deze poule was Nabil en Sofie Hofman en Jamy Kamps werden vierde in deze poule.

In de andere poule wist Vera Bakker het goud binnen te slepen. Zij deed het beide partijen erg goed en wist met mooie ronde trappen veel punten te scoren. Tweede werd Maria al Saedi. De eerste ronde wist zij nog te winnen, maar Vera was voor haar in de finalepartij net een maatje te groot. Het brons in deze poule was voor Hannah Kolthoff en Levi de Ruiter wist ondanks zijn geweldige voetenwerk te weinig te scoren en werd daarom 4e.

Een mooi geslaagd toernooi voor de Little Tigers, die nu mogen genieten van hun welverdiende vakantie. De eerste training na de kerstvakantie is op woensdag 10 januari. Meedoen? Dat kan! Mail naar nicole.krikken@sidokwan.nl voor meer informatie. Namens alle Little Tigers en namens Sidokwan wensen wij iedereen fijne kerstdagen en een sportief 2024!