Scholen schenken € 855,- aan Het Mini Maatje

Hoogeveen-(22-01-2024)”Geweldig, wat ben ik hier blij mee”, zegt Marrie Oelen, voorzitter van stichting Het Mini Maatje in Hoogeveen. Afgelopen week nam Marrie samen met haar kleindochter Elise een cheque ter waarde van € 855,- in ontvangst. Marrie, Elise en nog acht vrijwilligers zorgen er bij Het Mini Maatje voor dat minimagezinnen in Hoogeveen een extraatje krijgen dat zij nodig hebben. “Met deze bijdrage van PricoH, RENN4 en het Roelof van Echten College (RvEC) kunnen wij zo’n waardevol extraatje bieden. Dat verdienen de gezinnen.”

Nadat Marrie twaalf jaar werkzaam was bij de kledingbank, begon ze in januari 2021 met Het Mini Maatje. “Ik vind het belangrijk om nuttig te zijn voor de maatschappij. De bijdrage van het Mini Maatje begon heel klein, vanuit mijn blokhut in de achtertuin”, zegt Marrie. Drie jaar later helpt de stichting zestig minimagezinnen met in totaal 114 kinderen. “In onze winkel in buurthuis De Pompe kunnen gezinnen punten inwisselen voor allerlei producten. Denk aan ondergoed, sokken, boodschappen, speelgoed, schoolspullen, huishoudelijke apparaten en meer. Een aantal producten is gratis, zoals menstruatieproducten.” Een ouder krijgt maandelijks vijf punten, elk kind krijgt drie punten. “De gezinnen mogen zelf weten waaraan ze de punten uitgeven. De punten hoeven niet op. Integendeel, ik probeer kinderen juist bij te brengen dat ze kunnen sparen om binnenkort iets groters te kunnen kopen.”

Vrijwilligerswerk
Elke dinsdagavond helpt de zeventienjarige Elise, kleindochter van Marrie en leerling op RENN4 De Windroos, als vrijwilliger in de winkel. “Ik vind het heel mooi om de mensen te kunnen helpen. Ik zit nu nog op school, maar wil graag aan het werk bij Stark. Daar loop ik nu drie dagen per week stage. Ook als ik straks een baan heb, blijf ik oma natuurlijk helpen in de winkel.”

Samen sterk voor elk kind

PricoH, RENN4 en het RvEC maken zich samen sterk voor ieder kind. De scholen in het basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs werken samen om de leerloopbaan van elke leerling zo goed mogelijk te laten verlopen. In december ontmoetten alle medewerkers van PricoH, RENN4 en het RvEC elkaar tijdens de traditionele kerstmarkt. “Medewerkers kunnen met muntjes zelf een kerstattentie samenstellen bij ondernemers uit Hoogeveen en omstreken”, zegt Nienke Lotterman, die vanuit het RvEC betrokken is bij de organisatie van de kerstmarkt. “Ook is er jaarlijks een goed doel waarvoor muntjes worden verzameld. Dit jaar was stichting Het Mini Maatje ons goede doel. We zijn onder de indruk van het mooie werk van de stichting. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij.”