RvEC houdt open dag op vrijdag 26 januari

Hoogeveen-(22-01-2024)Leerlingen uit groep 7 en 8 zijn – natuurlijk samen met hun ouders – uitgenodigd voor de open dag van het Roelof van Echten College (RvEC). Op vrijdag 26 januari kunnen zij tussen 16.00 uur en 21.00 uur sfeer proeven op de school, kennismaken met het voortgezet onderwijs en het brugklasleven beleven. Leerlingen en docenten van het RvEC staan klaar om de bezoekers van alles te vertellen.

Het RvEC heeft brugklassen op locaties Bentinckspark en Voltastraat. Bentinckspark is de locatie voor de havo-kansklas (mavo/havo), havo/vwo, atheneum en gymnasium. Leerlingen kunnen voor mavo, vmbo (BB, BB/KB, KB, KB/TL) en het praktijkonderwijs naar locatie Voltastraat. Op beide locaties zijn moderne (praktijk)lokalen en dankzij onderwijsconcept Eduwiek zijn unieke onderwijscombinaties mogelijk. Het RvEC hecht veel waarde aan een fijne en gezellige sfeer; niet alleen tijdens een ‘gewone’ schooldag, maar ook door onderbouwfeesten en andere activiteiten te organiseren.

Veel te kiezen
Al in de brugklas zijn er keuzevakken en krijgen leerlingen les in de richting die zij leuk vinden. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen voor het technasium, kunst of sport. Er is veel aandacht voor de basisvaardigheden en praktijkgericht leren binnen én buiten de school, want er wordt veel samengewerkt met het vervolgonderwijs en het bedrijfsleven. Het RvEC kent ook een toptalentenprogramma, waarin leerlingen hun passie kunnen combineren met school. Ook voor leerlingen die op zoek zijn naar extra uitdaging in leren is er genoeg te kiezen. Zo heeft het RvEC een Delta-programma en is verdieping in talen mogelijk (Cambridge English voor Engels, DELF voor Frans en Goethe voor Duits).

Aanmelden voor de open dag op vrijdag 26 januari kan via www.rvec.nl.