Hoogeveen-(28-22-2023) Gisteravond was er een grote opkomst van ouders, leerkrachten en belangstellende voor de voorstelling “Pubers achter hun schermen”.
Deze avond was een gezamenlijk initiatief van Wolfsbos en Stichting Bijeen, ter afsluiting van het leesproject PO/VO.
Het leesproject is erop gericht om een doorgaande leeslijn te creëren tussen de leerlingen van groep 8 en van de 1e klas.
Deze avond was een feestelijke afsluiting om dit traject af te sluiten.
De avond werd geopend door Jose Kampuis, docent Nederlands en specialist Dyslexie, Systske Poppinga pr en communicatie Wolfsbos, en Olga Nijmeyer, Directeur basisschool Het Spectrum & Auditor in Education 2.0 Stichting Bijeen & BGN.
Aletta Smits schrijfster van het boek ”Puberbrein” gaf deze avond op een cabaretachtige wijze een boeiende voorstelling over “Pubers achter hun schermen”. Een puberbrein dat voor veel ouders onbegrijpelijk is. Ze nam het publiek mee in de belevingswereld van een puber en zijn/haar omgeving. Ze legt de ins en outs van pubers achter hun schermen uit aan ouders en medewerkers van Wolfsbos en Stichting Bijeen die zich terecht én onterecht zorgen maken.
Aletta Smits legt uit waarom veel pubers zoveel tijd besteden aan gamen en sociale media zo leuk vinden. Ze vertelt over de gevaren, maar bespreekt ook wat een puber kan hebben aan de online wereld.
Tijdens de voorstelling kwamen een aantal vragen aan de orde.
Wat gebeurt er met een puber achter een scherm? Wanneer is een puber eigenlijk verslaafd? Wat is er eng aan de grote hoeveelheid schermtijd? Welke vaardigheden leert een kind achter het scherm? Zijn dat ook vaardigheden die je in het gewone leven goed kunt gebruiken? Wanneer moet je je zorgen maken?
Het was een geweldige avond, met veel herkenning en uitleg op een humoristische wijze en serieus is.
Na de afloop kregen de ouders een goodybag mee naar huis en kon men nog even napraten onder het genot van een drankje.
De presentatie is beschikbaar via de website van De Loef Training
Verslag: Paula Bansema, Foto’s: Focus met Passie