Programmering De Tamboer en Het Podium 8 t/m 14 januari 2024


Foto: Rob van Dalen
Queen Must Go On | It’s a kind of magic| UITVERKOCHT

Vrijdag 12 januari | 20.00 uur | muziek | De Tamboer

De winst van SBS6-programma The Tribute, Battle of the Bands bezorgde Queen Must Go On een uitermate succesvol jaar. De eerste voorstelling van Queen Must Go On op donderdag 2 november in De Tamboer was uitverkocht en ook voor de tweede voorstelling op 12 januari aanstaande zijn geen kaarten meer te verkrijgen.

Muzikanten Ward Palmen (zang), Ralph Derksen (gitaar), Geert Horvers (bas) en Mick Gravéé, Dennis Meentz of Hans in het Zand (drums) bezorgen het publiek vol overgave de complete Queen-ervaring. Met grootse, bombastische, maar ook intieme momenten. Tot in details zijn alle nummers van Freddie Mercury, Brian May, John Deacon en Roger Taylor uitgezocht. Iedere noot wordt gespeeld met perfectie.

Queen Must Go On neemt het publiek mee terug naar de gouden jaren van rock en pop. De sound is nog authentieker, doordat de band dezelfde instrumenten en versterkers als Queen zelf gebruikt. Don’t Stop Me Now, We Are The Champions, Bohemian Rhapsody en natuurlijk The Show Must Go On zullen ten gehore worden gebracht, maar ook de beginjaren van de band worden niet overgeslagen. Met een indrukwekkend decor, special effects en overweldigende sound belooft Queen Must Go On een ware beleving.

Meer informatie: www.detamboer.nl

Wat mijn man niet weet | Victoria Koblenko, Birgit Schuurman en Puck Pomelien Busser

Vrijdag 12 januari | 20.15 uur | toneel | De Tamboer

Op vrijdag 12 januari schitteren Victoria Koblenko, Birgit Schuurman en Puck Pomelien Busser op het toneel van De Tamboer in de humorvolle voorstelling Wat mijn man niet weet. Deze mysterieuze en hilarische productie onthult het verhaal van drie jeugdvriendinnen die een levenslang pact sluiten in hun exclusieve club ‘Wat mijn vriendje niet weet’.

Nadat één van hen in het huwelijksbootje stapt met de voormalige Don Juan van hun middelbare school, verliezen ze elkaar uit het oog. Totdat zich jaren later een drama voltrekt. Vlak voor een begrafenis moeten veel vragen uit het verleden én heden worden beantwoord. Hoe trouw zijn de vriendinnen elkaar gebleven? Welke geheimen hebben ze? Wat is er jaren geleden gebeurd? Was dat ongeluk wel een ongeluk? Deze ijzingwekkende whodunit ontrafelt de loyaliteit tussen vriendinnen en onthult geheimen. Thema’s die de revue zullen passeren zijn vriendschap, trouw en ontrouw. 

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl

Coffin Feeder| Support Act: Facing the Madness

Vrijdag 12 januari | 20.30 uur | metal | Het Podium

Op vrijdag 12 januari om 20.30 uur is Het Podium het toneel voor een onvergetelijke avond vol metalgeweld met Coffin Feeder als headliner, bijgestaan door de supportact Facing The Madness. 

Coffin Feeder, ontstaan op een dag dat de aarde leek stil te staan, is een onheilige alliantie van metal- en hardcore veteranen uit Vlaanderen, waaronder leden van Aborted, Leng Tch’e en Fleddy Melculy. Hun waanzinnige mix van groove-gedreven deathmetal, grind en hardcore wordt vertolkt door bandleden die elk een ander dialect spreken. Ondanks hun Belgische roots communiceren ze in het Engels om elkaar te begrijpen. De band, ontstaan tijdens de coronapandemie, staat garant voor een macabere luisterervaring voor degene die zich waagt aan de geneugten.

Facing The Madness, opgericht in 2008 in de ondergrondse oefenruimte van Het Podium, heeft een rijke geschiedenis. Na een debuutoptreden in 2009 en enkele line-up wisselingen, stopte de band in 2017, om in 2019 een herstart te maken. In januari 2023 verwelkomden ze een nieuwe gitarist. Facing The Madness is veelzijdig en past perfect bij verschillende metalstijlen, van deathmetal en hardcore tot thrash metal.

Meer info en kaarten: www.hetpodium.nl

Foto: Jurriaan Hoefsmit

Rayen Panday | Karma

Zaterdag 6 januari | 20.15  uur | cabaret | De Tamboer

Rayen Panday komt op zaterdag 6 januari terug naar Hoogeveen met alweer zijn zevende show: Karma. Een ander moet zijn verdiende loon krijgen. Maar dat geldt nooit voor onszelf. We kennen karma toe aan ‘het universum’, maar beslissen zelf wel even waar en wanneer dat moet gebeuren. En vooral bij wie. Een show vol verhalen, comedy, actualiteit en muziek.

Rayen studeerde rechten, toen hij aan een open podium voor stand-up comedy meedeed. Prompt won hij in 2008 de Persoonlijkheidsprijs in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. In 2010 volgde zijn eerste avondvullende programma en inmiddels dus al voorstelling zeven. Rayen Panday is lid van Comedytrain. Hij is tevens één van de drie Nederlandse comedians die zijn eigen Netflix-special heeft in Comedians of the World.

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl

Foto: Petra Beckers

Big Band Hoogeveen en High Moor Big Band| Nieuwjaarsconcert

Zondag 14 januari | 15.00 uur | De Tamboer

Op zondag 14 januari nodigen Big Band Hoogeveen en High Moor Big Band je uit voor een spetterend Nieuwjaarsconcert in de foyer van Theater De Tamboer. Onder de vleugels van Kunstenkorf Hoogeveen (voorheen Scala) wordt deze jarenlange traditie voortgezet. Ook dit jaar zijn er twee gasten om het concert extra glans te geven: zanger Henk Veneman en zijn dochter Susan Veneman op trompet en bugel. 

Henk Veneman is afkomstig uit een bijzonder muzikale familie en speelde jarenlang in de KMK Johan Willem Friso kapel waar hij ook de zangpartij voor zijn rekening nam. Tijdens het concert zal hij enkele nummers uit het American Songbook vertolken. Henk was tevens dirigent van muziekvereniging Woudklank in Zuidwolde. 

Jazz-trompettiste Susan Veneman heeft in korte tijd de aandacht getrokken van jazzliefhebbers in Nederland met haar soulvolle en energieke spel. Na haar studie in de Verenigde Staten keerde Susan terug naar Nederland en is ze actief als trompettist, componist en arrangeur. Haar debuutalbum Migrations of the Mind werd begin 2022 uitgebracht in het Bimhuis in Amsterdam.

Big Band Hoogeveen staat onder leiding van Gerard Gerrits en de High Moor Big Band onder leiding van Martin Oosterwijk. Het concert begint om 15.00 uur en vanaf 14.30 uur is iedereen welkom in De Tamboer.

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl