Programmering De Tamboer en Het Podium 31 december t/m 7 januari 2024

Oliebollenbal 2024

Maandag 1 januari | 16.00 uur | De Tamboer

Na een aantal jaar is het Oliebollenbal terug in De Tamboer. Op maandag 1 januari 2024 is het de ideale gelegenheid voor jong en oud(er) om samen het nieuwe jaar te begroeten en in te luiden.

Verwacht een bruisende sfeer met livemuziek, feestelijke drankjes om samen te proosten en vermakelijke activiteiten voor kinderen. Het Oliebollenbal wordt georganiseerd in samenwerking met stichting Oliebollenbal.

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl

Foto: Annemiek van der Togt

Social Squad (8+) | Anique Dreamon en Emma van Keuven & Jesse van Wieren

Woensdag 3 januari | 19.00 uur | kids | De Tamboer

De populaire TikTokkers Anique Dreamon, Emma Keuven en Jesse van Wieren komen naar De Tamboer op woensdag 3 januari met de voorstelling Social Squad. Een must-see voor iedereen die dagelijks langs tientallen TikTok-video’s scrollt. Social Squad is een interactieve TikTok-show vol humor, muziek en sketches voor tieners.

Tijdens de voorstelling krijg je een uniek inkijkje in het leven van de TikTokkers. Dagelijks maken Anique, Emma en Jesse de meest uiteenlopende video’s voor hun online kanalen, maar wat zijn nu de do’s en don’ts van TikTok? En wat zijn onmisbare tips en tricks voor een populair kanaal?

Het drietal vertelt eerlijke verhalen, zingt en danst de nieuwe trends en speelt de grappigste sketches. Na afloop is er een meet & greet met de cast.

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. 

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl

Comedytunes Comedynight | Silvester Zwaneveld, Thijs Kemperink, Edo Berger en Tobi Kooiman

Vrijdag 5 januari | 20.30 uur | komedie | De Tamboer

Op vrijdag 5 januari komen comedians Silvester Zwaneveld, Thijs Kemperink, Edo Berger en Tobi Kooiman naar Hoogeveen. Dus neem lekker plaats in het comedycafé van Het Podium en maak je klaar voor een flinke dosis humor.

Silvester Zwaneveld
Silvester Zwaneveld is een cabaretier en kunstacademie-afgestudeerde. Hij is de eerste cabaretier die met een app de theaters in is gegaan. Naast cabaret creëerde hij tekstloze voorstellingen en regisseert hij jonge theatermakers. 

Thijs Kemperink
Sinds 2007 is Thijs al bezig met stand-up comedy en overtuigt hij stad na stad met programma’s over alledaagse thema’s. Met zijn observaties zet hij iedere zaal naar zijn hand. Ook was hij tien jaar lang verbonden aan het grootse festival de Zwarte Cross. 

Edo Berger (MC)
Deze zeer ervaren comedian treedt internationaal op (Engeland, Noorwegen, Zweden) en is maandelijks te horen op Qmusic met zijn radiomusical. 

Tobi Kooiman
Deze cabaretier, stand-up comedian én wiskundige werd Cameretten-finalist met een voorstelling die de jury prees als een ‘waar feest voor de theaterbezoeker’. Hij past tevergeefs logica toe op levensvragen, waar het publiek vervolgens ongegeneerd om lacht.

Meer info en kaarten: www.hetpodium.nl

Fien & Teun de Musical (2+) | Bonte avond op de boerderij

Zaterdag 6 januari | 14.00 uur | kids | De Tamboer

Na succesvolle avonturen op televisie, in de bioscoop en bij avonturenboerderij Molenwaard, komen Fien en Teun op zaterdag 6 januari terug naar De Tamboer. In deze gezellige familiemusical boordevol vrolijke liedjes bouwen ze een Hollands feestje op de boerderij. 

Het verhaal
De buurvrouw van Fien en Teun komt een avondje oppassen. Reden voor de vrolijke boer en boerin om eens flink uit te pakken met een bonte avond! Maar wat is dat eigenlijk precies? En wat heb je ervoor nodig? Samen met Sebastiaan het varken, Rosa de koe, Pim de hond en meer dierenvriendjes bereiden Fien en Teun een gezellige avond voor. En zelfs de buurvrouw bereid een geheim optreden voor. Een feest vol vrolijke liedjes! 

Boerderij Experience
Ontdek alles over het leven op de boerderij tijdens de Boerderij Experience, voorafgaand en na afloop van de voorstelling. In de foyer van De Tamboer leer je spelenderwijs meer over het boerenleven. Ook is er een meet & greet met Fien en Teun.

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl

Foto: Willem van Walderveen

Pietje Bell (6+) | En de Bende van de Zwarte Hand

Zondag 7 januari | 14.00 uur | De Tamboer

Ga op zondag 7 januari mee op avontuur met Pietje Bell en haar vriendjes in deze vrolijke feel-goodmusical. Michael de Roos, Anne-Fleur van der Hoeven en een wervelende kindercast presenteren het bekende, klassieke verhaal van Chris van Abcoude in een nieuw jasje. Een hartverwarmende familieshow vol humor, nostalgie, vriendschap en natuurlijk leuke liedjes. 

Het verhaal
Pietje Bell heeft een hart van goud. Maar voor meester Geelman en tante Cato is haar gedrag een doorn in het oog. Op een dag besluit een rijke zakenman om een arme wijk te slopen, zodat hij een groot hotel kan bouwen. Pietje komt in opstand, want waar moet haar vriendje Sproet dan wonen? Samen met Peentje, Engel en Blikkie richt Pietje de Bende van de Zwarte Hand op. Terwijl ze geld inzamelen met een grote circusvoorstelling, ontdekken ze een geheim. De rijke zakenman wil de Bende de mond snoeren. Lukt het de Zwarte Hand bendeleden om hun vriend Sproet te redden? 

Meet & greet
Ontmoet Pietje Bell en haar vrienden bij de meet & greet, na afloop van deze musical in de foyer van De Tamboer.

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl