Programmering De Tamboer en Het Podium 27 mei t/m 2 juni 2024


Foto: Clockture

Hoogeveen-(21-05-2024)Black Friday | met Terzij de Horde, Ter Ziele, Radeloos///Ziedend

Vrijdag 31 mei | 20.30 uur | Heavy metal | Het Podium 

Op vrijdag 31 mei staat heavy metal centraal in Het Podium. Terzij de Horde, de Utrechtse hoofdact, mixt moeiteloos verschillende stijlen als doom metal en hardcore, geïnspireerd door poëzie en filosofie. De eerste support act wordt geleverd door post- en black metal liefhebbers Ter Ziele. De band geeft overal eigen draai aan met zware riffs, verpletterende drums en spookachtige vocalen. De tweede support act is Radeloos///Ziedend; een unieke mix van crustpunk, black metal en powerviolence. 

Terzij de Horde
Deze band brengt een mix van black metal, progressieve doom, chaotische screamo en extreme hardcore. Hoewel ze vaak vergeleken worden met bands als Wolves in the Throne Room, Kickback, Khanate en Neil Perry, hebben ze de afgelopen vijf jaar ook hun eigen stempel gedrukt op de Nederlandse black metal scene. 

Ter Ziele
De leden hebben een gedeelde voorkeur voor bands als Sumac, Cult Of Luna, Amenra en Briqueville. Hun tekstuele focus ligt op grotere filosofische, wetenschappelijke en esoterische vraagstukken, zoals de obstakels van de psyche en de nostalgische vooruitzichten voor de mensheid. 

Radeloos///Ziedend
Deze band levert rauwe, meedogenloze beukpartijen op hoog tempo, waarbij het publiek wordt aangemoedigd om vol gas te gaan. R///Z verzet zich tegen alle onrecht en ellende in de wereld, en uit dit op krachtige wijze met hun sonisch geweld.

Meer informatie en kaarten: https://hetpodium.nl/agenda/black-friday-terzij-de-horde-2024 

MMT producties Hoogeveen | Eindvoorstellingen 2024

Zaterdag 1 juni | 13.00 uur en 19.30 uur | De Tamboer 

Op zaterdag 1 juni zijn de eindvoorstellingen van MMT producties Hoogeveen te zien in De Tamboer. In twee blokken presenteren de diverse musicalklassen hun producties. In de middag zijn Keizer van Kwelstad en het Huis Nanubis te zien. In de avond staat het thema ‘vriendschap’ centraal. 

Blok 1: 13.00 uur – Middagvoorstelling Musicalklas 1 & 2 

Keizer van Kwelstad – Musicalklas 1
De kinderen van Kwelstad vervelen zich. Er gebeurt nooit wat in hun dorp. Maar dan krijgen ze bezoek van een man die de kinderen uit Kwelstad wil ontvoeren om een eigen keizerrijk mee te stichten. De kinderen moeten een plan bedenken om de keizer tegen te houden, maar of dat lukt? 

Het Huis Nanubis – Musicalklas 2
Achttien kinderen die samenwonen onder één dak: dat is vragen om problemen. En dat is precies wat zich afspeelt onder het dak van het Huis Nanubis. Tussen de groepjes vindt er steeds ruzie en gedoe plaats. Totdat er iets gebeurt waardoor ze allemaal moeten samenwerken.

Blok 2: 19.30 uur – Avondvoorstelling Musicalklas 3 & 4 

Vriendschap?
Een vriendengroep van twaalf leerlingen van een middelbare school staat gelijk aan jaloersheid, pesten, liefde en dromen. Het komt allemaal voorbij in de musical Vriendschap? die wordt gespeeld door de leerlingen van Musicalklas 3 

In de musical van Musicalklas 4 staat ook een groep middelbare scholieren centraal. De leerlingen verzamelen zich voor en na  schooltijd vaak in koffiehuis Esther en bespreken hun dagelijkse beslommeringen. In deze musical draait het ook om vriendschap. Over snel je oordeel klaar hebben terwijl je niet weet wat er echt gebeurt, over elkaar durven vertrouwen en samen sterker staan.

Meer informatie en kaarten: https://detamboer.nl/programma/eindvoorstellingen-mmt-producties-hoogeveen-2024

Vaartslag | De finale

Zaterdag 1 juni | 20.00 uur | Tribute | Het Podium 

Na twee succesvolle voorrondes is het zaterdag 1 juni tijd voor de finale van Vaartslag – The Cover Edition! Road Trip Coverband, BroodGewoon, Bronke ’n Burning, Female Fever, dj Nigel, Maria De Lima, Jay Jermaine en Nicolaï strijden om een plekje op het uitverkochte Stadsfestival Hoogeveen op zaterdag 6 juli 2024. Een unieke kans om het podium te delen met grote namen als Ilse DeLange, Flemming en Bökkers en hun muziek te laten horen aan nieuw publiek. 

Onder alle kaartkopers van de finale van Vaartslag – The Cover Edition worden vier vrijkaarten verloot voor het uitverkochte stadsfestival. Kaarten voor de finale zijn te koop via www.hetpodium.nl.

Finalisten:

Road Trip Coverband
Road Trip speelt covers van classic rocksongs en geeft popsongs van weleer een stevig randje. 

Broodgewoon
BroodGewoon is een Herman Brood-coverband. Geïnspireerd door de legende zelf, brengen ze met passie en enthousiasme het unieke geluid van Herman Brood tot leven. 

Broke ’n Burning
Deze energieke coverband staat garant voor een avond vol rock, pop en indie-hits. Met hun krachtige optredens weten de muzikanten het publiek te betoveren.

Female Fever
Deze all-girl rock coverband brengt een unieke mix van hedendaagse hits en rock classics. Van Fleetwood Mac tot Korn, van Royal Blood tot AC/DC en System of a Down tot Rammstein. 

Dj Nigel
Op slechts 14-jarige leeftijd heeft hij al drie jaar ervaring in de muziekwereld. Sinds zijn 11e is hij bezig met DJ’en en heeft hij al op talloze feestjes gedraaid. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al een passie voor muziek ontwikkeld en laat hij zijn talent schitteren achter de draaitafels. 

Maria De Lima
In de bruisende dj-scene schittert DJ Maria de Lima uit Hoogeveen, een 23-jarige Moluks-Afrikaanse vrouw, met haar opzwepende booty beats en opvallende kledingstijl. 

Jay Jermaine
De eclectische DJ Jay Jermaine combineert moeiteloos de krachten van de Top 2000 met hiphop/R&B en toekomstige Dancehall. 

Nicolaï
Met zijn unieke mix van elektronische beats en industriële klanken, belooft Nicolaï een verfrissende toevoeging te zijn aan deze finale.

Meer informatie en kaarten: https://hetpodium.nl/agenda/vaartslag-finale-2024