Programmering De Tamboer en Het Podium 20 t/m 26 november 2023

Hoogeveen-(13-11-2023)Elvis, A Night in Vegas | Elvis spektakel met tienkoppige Gracelandband

Donderdag 23 november | 20.00 uur | muziek | De Tamboer

Voor het grootste Elvis spektakel ter wereld moet je donderdag 23 november in Hoogeveen zijn. De drie allerbeste Elvis Tribute Artist van overal ter wereld én tevens allemaal in hun muzikale carrière op Graceland zelf bekroond tot de beste van de wereld, nemen je mee naar de rock ’n roll-jaren uit de jaren ‘50 tot aan de spectaculaire show die Elvis in Las Vegas wist neer te zetten in de jaren ‘70.

Alles wat Elvis zo aantrekkelijk maakt, laat Gordon Davis uit Malta moeiteloos herleven. Van zijn aantrekkelijke energie tot aan zijn onweerstaanbare gezichtsexpressies. Elvis Master Champion, European Champion, Images of The King World Champion, alle titels vielen dit talent al ten deel. Je ziet hem en You can’t help falling in love.

Pas twintig jaar oud en nu heeft hij al een gigantische prijzenkast: Emilio Santoro uit Engeland wist vorig jaar als jongste de Europese én wereldtitel in de wacht te slepen en is bekend over de hele wereld. Zijn deelname aan ‘America’s Got Talent’ ging de wereld over waarbij hij de jury wegblies met een Elvis-optreden en vierde werd.

Ciaran Houlihan is een multi-award winnende Elvis Tribute Artist uit Ierland. Hij voert zijn eerbetoon aan Elvis al meer dan zestien jaar uit en is binnen die tijd bekroond met vele onderscheidingen en won hij wereldwijd talloze voltooiingen. Zijn gouden stem wordt gezien als degene die ‘The King’ het meest evenaart.

Deze drie wereldsterren worden begeleid door de uit Wales komende en legendarische tienkoppige Graceland Band, die al jarenlang de meest getalenteerde Elvis Tribute Artists tot grote hoogte laten stijgen op de verschillende aansprekende podia ter wereld.

A Night in Vegas is een complete en unieke Elvis-ervaring die in Europa zijn gelijke niet kent. Verlies jezelf in een wereld van Jailhouse Rock tot aan Burning Love. Dus, trek aan die Blue suede shoes want It’s now or never!

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl 

The Fureys | 45 jaar

Foto: The Fureys

Donderdag 23 november | 20.15 uur | muziek | De Tamboer

Al 45 jaar bezig en still going strong: de legendarische Ierse band The Fureys staat bekend als één van de oudste en bekendste folkgroepen van Ierland. Eddie en George Furey reizen af naar Hoogeveen op donderdag 23 november en zingen en bespelen gitaar, mandoline, banjo en bodran. Ze worden bijgestaan door Camillus Hiney (accordeon, fluit), Tony Murray (bas) en Adam Kelly (banjo). 

Klassiekers als I Will Love You, When You Were Sweet 16, Red Rose Café, Leaving Nancy, The Old Man, From Clare to Here en The Green Fields vervelen nooit. Overal staan ze in het geheugen gegrift en worden ze uit volle borst meegezongen. The Fureys spelen goudeerlijke muziek. Vol vuur en liefde voor het vaderland. Kortom, een concert met een lach en een traan.

Voor info en kaarten: www.detamboer.nl

Agent Steel (USA) | Support act: Screamer

Foto: Agent Steel

Donderdag 23 november | 20.30 uur | metal | Het Podium

Agent Steel staat bekend om hun high-energy optredens en het vermogen om het publiek mee te slepen in een wereld van onvervalste metal. De band brengt op donderdag 23 november de adrenaline van de jaren ’80 weer tot leven in Het Podium. Met hun recente album No Other Godz Before Me bewijzen ze dat ze nog steeds in topvorm zijn en nieuwe muziek produceren die fans van alle generaties aanspreekt. Het publiek kan zich voorbereiden op een avond vol riffs, krachtige drums en pakkende melodieën.

Screamer, een Zweedse metal band, brengt de ware geest van heavy metal tot leven met hun krachtige muziek en energieke optredens. Screamer’s muziek combineert invloeden van rocklegendes zoals Dio, Iron Maiden en Judas Priest, wat resulteert in een tijdloze heavy metal-essentie.

Meer info en kaarten: www.hetpodium.nl

Sven Hammond Big Band| Plays Ray Charles

Vrijdag 24 november | 20.00 uur | blues | De Tamboer

In hun allereerste theatershow zal de Sven Hammond Big Band het repertoire van Ray Charles ten gehore brengen. Op vrijdag 24 november doen ze dit in De Tamboer. Charles was pionier voor muziekgenres als soul, jazz, blues, rhythm & blues en is bekend van songs als Hallelujah, I Love Her So, I’ve Got A Woman, Here We Go Again, Unchain My Heart en Georgia On My Mind.

De show is een reis door Charles zijn muzikale carrière waarbij uitgebreid wordt stilgestaan bij het leven van de Amerikaanse pianist, componist, songwriter en zanger. Hij was één van de eerste muzikanten die zich liet begeleiden door een big band en was met grote regelmaat op het North Sea Jazz Festival in Den Haag/Rotterdam te vinden.

Naast het spelen van de geweldige muziek, vertellen de muzikanten van de Sven Hammond Big Band in deze theatershow ook persoonlijke anekdotes over waarom Ray Charles voor hen persoonlijk zo’n grote inspiratiebron was en is.

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl 

Rob Dekay | Theatertour

Foto: Rob Dekay

Vrijdag 24 november | 20.15 uur | muziek | De Tamboer

Een vat vol tegenstrijdigheden met niet alleen kleurrijke tatoeages, maar ook een kleurrijk verleden: Rob Dekay komt naar De Tamboer. Veel mensen kennen hem als de singer-songwriter met het rauwe stemgeluid, anderen kennen hem als dé Mol van Wie is De Mol? 2021. Ook speelde hij Judas in The Passion. Maar wie is Rob nu echt? Tijdens zijn theatertour beantwoordt hij die vraag, vertelt hij verhalen en speelt hij natuurlijk muziek. 

Muziek met gevoel, met ballen, een tikje rauw en altijd melodieus. In Robs liedjes hoor je invloeden uit de roots en country. De teksten nemen je mee naar zijn hart, waar het stormt en waar de zon schijnt. Authenticiteit staat voorop. Zijn ingewikkelde jeugd, de verleidingen, de twaalf ambachten en dertien ongelukken hebben hem gemaakt tot de man en muzikant die hij nu is.

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl 

Amarok | + support act

Foto: Amarok

Vrijdag 24 november | 20.30 uur | Rock | Het Podium

Maak je klaar voor een buitengewoon sfeervolle, gebalanceerde en Floyd-nostalgie gevulde avond op vrijdag 24 november en ervaar de muzikale magie van Amarok. Dit Poolse kunstrock muziekproject is in 1999 opgericht door gitarist, multi-instrumentalist en zanger Michał Wojtas en gitarist Bartosz Jackowski.

Met meer dan twintig jaar ervaring in de muziekwereld heeft de band Amarok zes studioalbums uitgebracht. Vooral het album Hunt uit 2017 heeft de band wijdverspreide bekendheid gegeven. Speciale gasten op dit album waren Colin Bass (Camel) en Mariusz Duda (Riverside, Lunatic Soul).

Vanaf 2021 heeft Amarok zijn line-up uitgebreid met twee nieuwe muzikanten – Konrad Zielinski (drums) en multi-instrumentalist Kornel Poplawski. Amarok deelde het podium eerder al met Nick Mason (Pink Floyd), Gazpacho, Bjørn Riis, Riverside en vele andere bands.

Meer info en kaarten: www.hetpodium.nl 

Ernst, Bobbie en de rest (4+) | Een spannende verjaardag voor Sinterklaas

Zaterdag 25 november | 14.00 uur en 16.00 uur | kids | De Tamboer

Ernst en Bobbie organiseren op zaterdag 25 november alvast een verjaardagsfeest voor de Sint in De Tamboer, al hebben ze daar allebei andere ideeën over. Ernst denkt aan een rustig, waardig feest. Bobbie verbouwt daarentegen de theaterzaal tot heus bowlingcentrum.

Ondanks de meningsverschillen loopt het feestje gesmeerd, totdat Sinterklaas met een speciaal verzoek komt: hij wil graag een goochelaar zien. Maar als de goochelaar arriveert, gaat het pas echt helemaal mis.. Deze gloednieuwe Ernst en Bobbie-show bevat vrolijke liedjes, pieten, spanning en natuurlijk een hoop lol. Een gezellige Sinterklaasvoorstelling voor de hele familie!

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl 

Zusjes Pedano | Met Illia Fialko

Foto: zusjes Pedano

Zondag 26 november | 14.00 uur | klassiek | De Tamboer

Droom op zondag 26 november weg bij een prachtig programma door drie jonge, zeer getalenteerde musici: Maria Pedano, Anuschka Pedano en Illia Fialko. De zusjes Pedano treden al sinds hun kinderjaren samen op. Anuschka begon op 9-jarige leeftijd met altviool spelen na het horen van een CD van Janine Jansen. Maria beschikt over uniek zangtalent en werd verliefd op de klanken van de hobo. 

Anuschka (23) en Maria (21) wonnen beide internationale concoursen en speelden en zongen onder meer in Carré, het Amsterdamse Concertgebouw en Victoria Hall Singapore. Afgelopen september waren de zusjes al te zien op de previewavond in De Tamboer. Pianist Illia Fialko komt uit een muzikale Oekraïense familie. Als laureaat van diverse internationale concoursen geeft hij regelmatig concerten in Europa.

Het trio speelt werken van August Klughardt, Clara Schumann en César Frank. Illia speelt eigen preludes voor piano. Na de pauze volgen Franse chansons van onder meer Édith Piaf, Jaques Brel en Yves Montand.

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl