Programmering De Tamboer en Het Podium 18 t/m 24 december 2023


Hoogeveen-(1-12-2023) Christmas with Anúna | A Whisper of Paradise

Woensdag 20 december | 20.00 uur | muziek | De Tamboer

Anúna brengt op woensdag 20 december adembenemende a-capellazang, prachtige kostuums en flakkerend kaarslicht naar De Tamboer. Het publiek kan zich in hemelse sferen wanen met engelengezang en Gregoriaanse chants van ongeëvenaarde klasse. Niet voor niets doet dit internationale koor al jarenlang het hart van mening muziekliefhebber sneller kloppen. Het Ierse koor staat onder leiding van componist, arrangeur en tenor Michael McGlynn.

In A Whisper of Paradise glijden de zangers en zangeressen gracieus zingend door de gangpaden van de Tamboerzaal. Als luisteraar word je letterlijk omringd door een klankentapijt van loepzuiver engelenzang, ritmische songs en meditatieve Gregoriaanse liederen. Liederen uit religieuze bronnen en oude, wereldse folkverhalen. Veel gezangen dateren al uit de middeleeuwen. Verwacht eigentijdse songs, maar ook klassiekers als Silent Night en Away In A Manger.

Anúna
De klassiek geschoolde zangers en zangeressen van Anúna trekken wereldwijd volle zalen. De zeldzaam mooie meerstemmigheid is mogelijk dankzij een grote geoefendheid en discipline. Zowel in het traditionele als eigentijds klassieke genre excelleert Anúna iedere keer opnieuw.

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl 

Wien bleibt Wien 2.0 | Camerata Amsterdam – Kiev o.l.v. Jeroen Weierink

Donderdag 21 december | 20.00 uur | klassiek | De Tamboer

Vermaarde maestro Jeroen Weierink is terug in Hoogeveen. Op aanstekelijke wijze dirigeert en presenteert hij op donderdag 21 december een sprankelend programma: Wien bleibt Wien 2.0. Een romantisch, muzikaal kerstfeest.

De vocale solisten hebben hun sporen op de grote nationale en internationale podia meer dan verdiend. Zo staan sopraan Caudia Patacca en de sympathieke bariton Sef Thissen samen met dansers van het Kiev Ballet garant voor een geweldige uitvoering. Zeker wanneer deze solisten worden aangevuld door topsolisten van de Opera van Kiev.

Camerata Amsterdam heeft haar naam voor deze gelegenheid aangepast naar Camerata Amsterdam-Kiev. Oekraïense en Nederlandse musici spelen samen en zorgen voor een sfeervolle instrumentale omlijsting van het programma. Regisseur Mark Krone, bekend van vele musicals en opera’s in binnen- en buitenland, maakt er een prachtige avond van. 

Meer info en kaarten: www.detamboer.nl

Fotografie: Loepy