Programmering De Tamboer en Het Podium 13 mei t/m 19 mei 2024


Foto: Nienke van Denderen
Hoogeveen-(07-05-2024)Dai Carter | Mentale kracht

Vrijdag 17 mei | 20.15 uur | theatercollege | De Tamboer | Uitverkocht 

Ex-commando Dai Carter geeft op 17 mei handvatten in De Tamboer om je mentaal krachtiger te voelen. Carter heeft als Special Forces Medic veel ervaring op het gebied van fysiologie, psychologie, biologie en neurologie. Hij vertelt over avonturen uit zijn periode als commando, gekoppeld aan thema’s uit zijn boek Mentale kracht. Carter is bekend van onder andere het televisieprogramma Kamp van Koningsbrugge waar hij te zien is als hoofdinstructeur. 

In dit theatercollege vertelt Dai Carter verhalen met ondersteuning van nooit eerder vertoond beeldmateriaal. Thema’s als kracht, weerbaarheid en veerkracht komen in deze voorstelling voorbij. Daarnaast worden er diverse oefeningen, zoals Tactical Breathing, met het publiek uitgevoerd en is er ruimte om vragen te stellen.

Meer informatie: https://detamboer.nl/programma/dai-carter-mentale-kracht-2024

Foto: René Pot

Status Quotes | Whatever You Want YouTube Tour

Vrijdag 17 mei | 20.30 uur | tribute | Het Podium 

Na de succesvolle 60 years of Quo-clubtour in 2022, komt de tributeband op 17 mei met het vervolg Whatever You Want YouTube Tour naar Het Podium. Het publiek krijgt de eer om de setlist te kiezen, maar ook klassiekers als Roll Over Lay Down, Whatever You Want, Down Down, Rocking All Over The World, What You’re Proposin’ en Forty-Five Hundred Times komen voorbij. 

Status Quotes weet het originele Quo-geluid zo goed te brengen dat zelfs Alan Lancaster, oprichter en bassist van Status Quo, zijn goedkeuring uitsprak: “They sound just like the original, It’s good to hear those songs performed so well.”

Meer informatie en kaarten: https://hetpodium.nl/agenda/status-quotes-whatever-you-want-youtube-tour-2024

Foto: Anya

Vaartslag | Voorronde 2

Zaterdag 18 mei | 20.00 uur | tribute | Het Podium 

Op zaterdag 18 mei vindt de tweede voorronde van Vaartslag – The Cover & DJ Edition plaats in Het Podium. De uiteindelijke winnaars treden op tijdens het uitverkochte Stadsfestival Hoogeveen op zaterdag 6 juli 2024. Een unieke kans om het podium te delen met grote namen en nieuw publiek te bereiken. Deze artiesten zullen in ieder geval te zien zijn in de tweede voorronde: Legacy, Broke ‘N Burning, Female Fever, Mondo Bizarro en Mael. 

Legacy
Van Europe tot Van Halen, van Whitesnake tot KISS, van The Scorpions tot Def Leppard. Met een mix van epische rockmuziek en hartverwarmende ballads zorgt deze band voor een onvergetelijke avond. 

Broke ‘N Burning
Deze energieke coverband staat garant voor een avond vol rock, pop en indie-hits. Met hun krachtige optredens weten de muzikanten het publiek te betoveren. 

Female Fever
Deze all-girl rock coverband brengt een unieke mix van hedendaagse hits en rock classics. Van Fleetwood Mac tot Korn, van Royal Blood tot AC/DC en System of a Down tot Rammstein. 

Mondo Bizarro
Met zijn sets brengt hij een eerbetoon aan de klassiekers van het hardstyle-genre, terwijl hij een eigentijdse twist toevoegt. Hij creëert passende vibes, of het nu op festivals, in clubs of in poppodia is. 

Mael
Hun liefde voor housemuziek is uitgegroeid tot een passie voor mixen. Met opgedane ervaring in lokale clubs, geloven ze dat hun stijl perfect past bij de sfeer van het Stadsfestival op 6 juli.

Meer informatie en kaarten: https://hetpodium.nl/agenda/vaartslag-voorronde-2-2024