Prijsuitreiking duurzaamheidswedstrijd Wolfsbos

Hoogeveen-(21-03-2024)Vorig jaar oktober startte de school Wolfsbos Hoogeveen een duurzaamheidswedstrijd voor hun leerlingen.

Deze wedstrijd geeft een positieve impact op onze planeet door onze ecologische voetafdruk te verkleinen al dus Wolfsbos.

De leerlingen mogen met hun creatieve innovatieve geweldige ideeën een project maken in vorm van een wedstrijd de “duurzaamenergiechallenge”.

De leerlingen worden dan ook uitgedaagd om hieraan deel te nemen om zo het bewustzijn van de leerlingen te vergroten over milieukwesties, maar ook als doel de school echte stappen te laten ondernemen om hun school groener en duurzamer te maken.

De leerlingen gingen van start en konden kiezen om een prachtige PowerPointpresentatie te maken met hun ideeën of een mooie poster, dit in groepsverband.

Ze kregen de tijd tot uiterlijk 17 november om hun ideeën uit te werken en dit in te leveren.

Er moet wat meer gebeuren en daar hebben we ook de jongeren voor nodig, de leerlingen mogen in dit project gaan nadenken over manieren om het milieu te beschermen, hoe afval verminderd kan worden, hoe het energieverbruik verminderd kan worden, tijdens deze ochtend kwamen er al verrassende ideeën naar boven, en er werd al een begin gemaakt met zelfs een professionele PowerPointpresentatie.

Hun werk zal beoordeeld worden door een jury en het winnende team mag dan hun project wat ze uitgedacht hebben gaan uitvoeren op Wolfsbos Hoogeveen.

Vandaag was het zover Wethouder Jeroen Westendorp en de directeur Dries Koster overviel als verrassing lokaal 114 binnen waar de lerares alsook de leerlingen nergens van wisten.
De wethouder had i.v.m. het duurzaamheidsproject speciaal zijn groene stropdas om gedaan.

Leerlingen van wolfsbos had deze prijs gewonnen d.m.v een prachtig rapport wat ze hebben gemaakt over duurzaamheid, elementen uit dit plan gaan ook daadwerkelijk uitgevoerd worden.
Alle deelnemers van dit project duurzaamheid kregen een mooie attentie van een geweldige bon ter waarde van 50 euro, wat te maken heeft met duurzaamheid die ze zelf mogen gebruiken.

Een mooi uitspraak van de wethouder aan de leerlingen, “dat hij erg blij is dat de leerlingen op deze manier nadenkt over hoe we in de toekomst met de aarde om mogen gaan, het begint gewoon bij jezelf en elke stap is een stap vooruit naar een duurzame aarde”.

Verslag: Paula Bansema, Foto’s: Focus met Passie