Prestigieuze line-up Bluesfestival Hoogeveen compleet


Hoogeveen-(09-11-2023) Met o.a. Bernard Allison, Birdmens en Alvin Youngblood Hart’s Muscle Theory 

Op zaterdag 18 november vindt de 17e editie plaats van het Bluesfestival Hoogeveen. De line-up bestaat onder andere uit een Grammy-winnende artiest die eerder in de Royal Albert Hall in Londen stond en een all-star bluesband. Verwacht weergaloze gitaarsolo’s en imposante zang van Birdmens (UK), Ralph de Jongh (NL), VAN TASKTIK (USA), JJ Thames (USA), Bernard Allison (USA), Alvin Youngblood Hart’s Muscle Theory (USA), Cuby’s Blues, Gerry Hundt Trio (USA) en Dilana Smith (ZA).

Birdmens (UK)
Het optreden van Birdmens in 2022 op ‘Moulin Blues’ was zo explosief, dat programmeurs de beveiliging smeekten om hun visitekaartjes aan deze all-star band te geven. Ian Siegal stond afgelopen maand ook al in De Tamboer, maar laat voor de fans graag opnieuw zijn virtuoze gitaarspel horen. Jon Amor verdiende zijn sporen in de blueswereld, onder meer met de Britse blues-rockband The Hoax. Jonny Henderson is meester op de Hammond en voegt een soulvolle sound toe. Dave Doherty zorgt met zijn energieke podiumpresentatie voor een vurige rock-‘n-roll attitude. 

Ralph de Jongh (NL)
Al jarenlang trekt deze man met een missie volle zalen in De Tamboer en Het Podium. Stampend, kreunend, schreeuwend, zwetend: een lange blonde reus met een akoestische gitaar en de sound van een oude blueszanger. Simple Minds-gitarist Charlie Burchill omschreef hem eens als “a true spirit who plays directly from the heart”. Voor het Bluesfestival neemt Ralph een zeskoppige band mee. 

VAN TASKTIK (USA)
Na jaren van bohemien zwerven over de hele wereld en optredens op BBC Live, het Sniester Rock Festival en Eden Festival, en verschijningen in verschillende indie-films, is VAN TASTIK een ware legende geworden. Het afgelopen jaar werd hij bekroond tot Best Classic Rock Act van 2021 door WigWam Radio. Zijn muziek is een duistere wervelwind die een onmiskenbare muzikale sfeer met zich meedraagt, met een stem die vanaf de eerste noot energie oproept. 

JJ Thames (USA)
In 2017 stond deze jonge rasartieste voor het eerst in De Tamboer. Ze is authentiek, gepassioneerd, eerlijk en simpelweg onweerstaanbaar. Met een adembenemende stem en opzwepende performance weet ze een indrukwekkende show neer te zetten. 

Bernard Allison (USA)
Bernard Allison, zoon van de Amerikaanse gitarist Luther Allison, is bluesman in hart en nieren. Op jonge leeftijd kwam hij al in aanraking met artiesten als Muddy Waters, Albert King en Hound Dog Taylor. Op het Chicago Blues Festival 1983 maakte hij als 18-jarige grote indruk, waar hij optrad als zijn vaders gast. Nu wordt zijn muziek omschreven als “mastery of the blues”.

Alvin Youngblood Hart’s Muscle Theory (USA)
Bob Dylan, Gary Moore en Mick Taylor: allen zijn ze lovend over Alvin Youngblood Hart. Dit kosmische liefdeskind van Howlin’ Wolf en Link Wray won een Grammy award en de best newcomer W.C. Handy Award. Hij is al veertig jaar actief en speelde in zalen als de Hollywood Bowl en de Royal Albert Hall.

Cuby’s Blues
Erwin Java brengt samen met Erwin Nyhoff, Sean Webster (UK) en band een ode aan Harry Muskee en diens band Cuby & The Blizzards. Java was zelf onderdeel van deze band, waarmee hij van 1986 tot 2011 tourde langs de Nederlandse theaters. Je hoort tijdens het Bluesfestival een mix van oude Cuby-songs, songs uit de tijd dat Harry Muskee solo en nieuwer materiaal uit de periode van de Cuby & The Blizzards van 1996-2011. 

Gerry Hundt Trio (USA)
Deze bluesman uit Chicago heeft een enorme staat van dienst. Hij maakte deel uit van een groot aantal bands, zoals Nick Moss & the Fliptops, Easy Bill & the Big Beat en de Corey Dennison Band. Hij is een echte multi-instrumentalist. In de setting van het Bluesfestival wordt hij vergezeld door Daniel Fastro op bas en Tommy Lehnert op drums.

Dilana Smith (ZA)
Haar gestalte mag petit zijn, maar zodra zangsensatie Dilana Smith in de huid kruipt van rocklegendes als Tina Turner, de zusjes Wilson van Heart, Janis Joplin, Cyndi Lauper, Joan Jett, Blondie, Alanis Morissette of Adele, is ze ‘larger than life’. Welk lied ze ook zingt, ze gaat los met alles wat ze heeft: een krachtige, bezielde soul- en rockstem en een atletisch, expressief lichaam.

Datum: zaterdag 18 november, Aanvang: 20.00 uur, Toegangsprijs: € 35,- Meer info en kaarten: www.detamboer.nl