Piet en Jannie van Mameren zijn vandaag 60 jaar getrouwd

Hoogeveen-(24-04-2024)Namens de gemeente Hoogeveen bracht de burgemeester Martijn Breukelman vanochtend het echtpaar van Mameren, een bezoek om hun te feliciteren met hun 6o-jarig huwelijk.

De burgemeester werd hartelijk ontvangen, onder het genot van een kopje koffie en een heerlijk slagroomgebakje werden er mooie herinneringen van vroegen naar boven gehaald.
Tevens kwam er een prachtig fotoboek tevoorschijn van hun huwelijk 60 jaar geleden, wat de burgemeester ter inzage kreeg.

Vandaag was ook het eerste jubileum dat een bruidspaar samen met de nieuwe burgemeester op de foto ging.

Piet van Mameren uit Utrecht en Jannie Dekker uit de gemeente Ruinen, hebben elkaar voor het eerst ontmoet in Assen waar Piet in militaire dienst was.

Toen Piet uit dienst kwam, ging hij weer in Utrecht wonen en heeft Jannie nog een tijdje bij haar zus in Den Haag gewoond.

Ze woonde tijdelijk bij de ouders van Jannie, net op de grens van Ruinen waardoor ze in Ruinen moesten trouwen. Er was daar toen nog geen gemeentehuis en ze trouwden dan ook in een zaaltje van Café Kuik.

Omdat er overal woningnood was zijn ze naar Drenthe gegaan en kochten in Hoogeveen een woning.

Na een paar verhuizingen wonen ze nu alweer bijna 6 jaar met heel veel plezier in de Mulderheem.

Met de kinderen en kleinkinderen gaan ze een weekendje weg om dit heugelijke feit te vieren en binnenkort gaan ze met familie en vrienden uit eten. Piet van Mameren uit Utrecht en Jannie Dekker uit de gemeente Ruinen hebben elkaar voor het eerst ontmoet in Assen waar Piet in militaire dienst was.