Pascal Schipper, Van de Cascaderun naar de Marathon in New York

Hoogeveen(21-04-2024)Pascal Schipper, de bekende zanger en entertainer uit Hoogeveen, heeft vandaag de 10 mijl van de Cascaderun gelopen als onderdeel van zijn voorbereiding voor de Marathon in New-York.

Pascal gaat de Marathon lopen van 42 kilometer en 195 meter, dit voor een goed doel en zal samen met “Team Rico” gaan lopen voor het Beatrix kinderziekenhuis in Groningen

Op het parcours van de Cascaderun heeft Pascal zijn persoonlijke tijd met 11.06 seconden verbeterd, en hij heeft zelfs zijn snelste wedstrijdtijd met 12.57 seconden verbeterd. Het lijkt erop dat hij de smaak te pakken heeft, want nu staat de halve marathon in Zwolle op zijn agenda.

Pascal deelt zijn ervaring van deze afgelopen dag: Het ging ontzettend lekker, ondanks de enorme hagelbui die we met ons alle moesten trotseren. Wat ook wel weer voor verkoeling zorgde want de eerste kilometers in het zonnetje waren erg aangenaam. Als hardloper kom je vaak na zo’n 6 a 7 kilometer in een “runners high” terecht zoals we dat noemen. En met “Runners High” bedoel ik dan een gevoel waar je in terechtkomt. Een gevoel dat het allemaal goed gaat komen en dat het lekker gaat. Onderweg was het ook af en toe eens tijd voor een grapje met elkaar en dat maakte de sfeer ontzettend goed. De cascaderun was mijn 2e officiële race en voor thuispubliek was het enorm leuk lopen. Alle aanmoedigingen, warmte van de massa’s mensen langs de route die er ondanks de regen ook bleven staan deed erg goed, en gaf me net de laatste energie om nog te kunnen sprinten. Voor mij is het nu op naar de halve marathon van Zwolle.

Wil je meer weten over Pascal zijn Marathon en het goede doel, bekijk het interview van Videorubriek Hoogeveen KLIK HIER

Verslag: Paula Bansema, Foto’s: Anita ten Kate