Opfriscursus autorijden door VVN Zuidwest Drenthe

Hoogeveen-(18-04-2024) In het buurtcentrum “De Weideblik” vond een opfriscursus autorijden plaats. Deze cursus was specifiek bedoeld voor mensen vanaf 60 jaar. De bezoekers konden zich van tevoren gratis aanmelden voor deelname.

De opfriscursus bestond uit drie delen: De theorie, een rit in eigen auto samen met een rijinstructeur, tijdens de workshops werden gezichtsvermogen, reactiesnelheid en gehoor getest.

Hierbij werden de verkeersregels besproken, inclusief de nieuwste regels en verkeersborden.
Deelnemers kregen ook voorlichting over MONO, waarbij men zich bewust wordt van het belang om tijdens het rijden maar één ding tegelijk te doen.

Marcel’s Optiek, stond vandaag met hun mobiele opticien bus klaar om de ogen te testen.

Van Boxtel Audicien Hoogeveen, was vandaag aanwezig om de oren te testen.

De reactietest werd verzorgd uit eigen beheer van het VVN Zuid west Drenthe, dit door Jack in den Bosch en Piet Blauw.

Na afloop van de opfriscursus vond een nabespreking plaats om eventuele verbeterpunten te bespreken en doorverwijzingen te doen.

VVN Zuidwest Drenthe bestaat uit vrijwilligers en organiseert diverse evenementen. Als u interesse heeft om deel te nemen aan deze activiteiten, kunt u zich aanmelden bij Yvonne Baars via e-mail: baashy@home.nl.
Daarnaast zoekt VVN Zuidwest Drenthe mensen voor bestuurlijke functies, zoals voorzitter en secretaresse. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met Yvonne Baars.

VVN Zuid west Drenthe organiseert meerdere evenementen zoals het fietsexamen voor de scholieren van groep 7 en 8 in Hoogeveen, wat zal plaatsvinden op 23 en 24 april in Hoogeveen.

Bovendien wordt er in oktober dit jaar opnieuw een opfriscursus autorijden georganiseerd worden.

En tot slot biedt VVN Zuidwest Drenthe ook een scootmobiel opfriscursus aan, die zal worden gehouden bij Mobyfit en Zorgwinkel Hoogeveen, onder leiding van Piet Blauw.

Voor meer informatie over deze opfriscursussen KLIK HIER

Verslag en foto’s: Paula Bansema