Officiële opening van de vernieuwde de Lomanlaan, Boekweitlaan en Buizerdlaan

Hoogeveen-(24-11-2023) Vandaag was de officiële opening van de vernieuwde de Lomanlaan, Boekweitlaan en Buizerdlaan, bij de vijver van het Rafeissenpark in Hoogeveen.
De opening werd gedaan door de wethouder Roelof Bisschop, CDA Raadslid Aafke-Tineke Bisschop en Pauline Otten van de bewonerswerkgroep.
Er is hard gewerkt de afgelopen weken aan de Lomanlaan, de Boekweitlaan en de Buizerdlaan i.v.m. het verbeteren van de verkeersveiligheid, dit door Avitec infra & milieu.

Op zes cruciale oversteken zijn midden geleiders en drempels aangelegd waardoor de weggebruikers, met name de automobilisten hun snelheid moeten verminderen waardoor de algemene verkeersveiligheid wordt vergroot.

Daarbij is wel dat onveiligheid en veiligheid ook heel veel te maken heeft met het gedrag van de mensen ‘Hoe gedraag je in het verkeer en hoe ga je met de medeweggebruiker om’.

Helaas is deze week op donderdagavond het eerste vluchtheuvel paaltje ter hoogte van de Boekweitlaan/Ericalaan in de avond ondersteboven gereden door een automobilist en tevens is doorgereden, de wethouder kreeg vanmiddag het bord wat gesneuveld was aangereikt, door de bewonerswerkgroep.

Voor de opening is weer een nieuw paaltje en bord geïnstalleerd.

Verslag: Paula Bansema, Foto’s: Focus met Passie