Ode aan de Zonnebloem, officiële onthulling rotonde door wethouder Mark Tuit

Hoogeveen- Gisteren was het dan zover de officiële feestelijk onthulling het kunstwerk “Ode aan de Zonnebloem” op de rotonde aan de Limburg Stirumstraat – Schutstraat, door de wethouder Mark Tuit en natuurlijk de initiatiefnemer Kunstschilder Geert Oldenbeuving en de ontwerper en maker van de zonnebloemen raw-artist Michel Lepez.
De sponsor Floor Plaizier van “Bakker Plazier en genodigden werden eerst opgehaald bij het portret van Vincent van Gogh in de Hoofdstraat, met twee paarden en een koets, om vervolgens de reis aan te gaan richting het station Hoogeveen, waar Vincent van Gogh (look-a-like) hun op stond te wachten en te verwelkomen met zonnebloemen. Ook de 2 jonge prijswinnaars die mee hebben gedaan met een kleurwedstrijd mochten mee met de koets.
Helaas kon sponsor Richard Zwaagstra van “Zwaagstra en Beton BV” er niet bij aanwezig zijn.
Wat een bijkomstigheid was en voor een fleurig geheel zorgden, was dat de medewerkers van de NS, zonnebloemen uitdeelden aan de reizigers ter ere aan Vincent van Gogh, die precies op 11 september 1883, 140 jaar geleden, op het station in Hoogeveen aankwam.
Vincent werd verwelkomd door de wethouder en Geert Oldenbeuving, om vervolgens weer een rit te maken met paard en wagen naar de rotonde, waar genodigden al hun op stonden te wachten en Albert Metsleaar met zijn bekende trommel aankondigde dat de delegatie de rotonde naderde.
Wethouder Mark Tuit kreeg het woord van Geert Oldenbeuving en na een korte toespraak onthulde de wethouder samen met Vincent van Gogh het bord waarop de sponsoren Bakker Plaizier en de Zwaagstra beton BV alsook de gemeente Hoogeveen op vermeld staan en niet te vergeten de kunstenaars Michel Lepez en Geert Oldenbeuving.
Tevens was er een prijsuitreiking voor kinderen die hun uiterste best hebben gedaan op het kleuren van een keurplaat wat werd georganiseerd door de gemeente Hoogeveen.
Deze kleurplaten werden op diverse plekken in de gemeente Hoogeveen uitgedeeld, bij de bibliotheek, dorpshuizen punt H enzovoort.
De scholen hebben via de cultuur coördinatoren ook een bericht gekregen met een kleurplaat als bijlage.
De prijswinnaars waren Eline Datema 12 jaar uit Hoogeveen, helaas kon ze er niet bij zijn omdat ze les had, maar heeft een geweldige sporttas gekregen.
Roan Winkel 7 jaar uit Elim wint ook een sporttas, en Lars Gruppen 4 jaar uit Elim won de hoofdprijs een grote zitzak met zijn eigen kleurplaat daarop geprint.
Foto’s en verslag: Paula Bansema