Nieuwlande is ook bereikbaar met de hubtaxi

Nieuwlande-(26-01-2024)Een paar jaar geleden is de bushalte uit Nieuwlande verdwenen. Dat is echt een gemis voor ons dorp. Vanuit Plaatselijk Belang zijn we in gesprek met het OV-bureau om te kijken of er een mogelijkheid is om de bushalte terug te krijgen. Het is maar zeer de vraag of dit gaat lukken, maar niet geschoten is altijd mis.
Momenteel is de dichtstbijzijnde bushalte aan de Peerenboomweg. Maar het centrum van Nieuwlande is wel met de hubtaxi bereikbaar. De hubtaxi is beschikbaar 7 dagen per week van 6 tot 24 uur en rijdt vanaf én naar Station Hoogeveen, Station Coevorden of Busstation Zweeloo. Dit zijn zogenaamde ‘hubs’. De hubtaxi rijdt alleen als men telefonisch reserveert. In de gemeente Hoogeveen kan dat via 0800 – 82 94 225.

Het reguliere tarief is 1,5 maal het OV-tarief, maar in heel 2024 geldt een aangepast laag tarief van 1 maal het OV-tarief en kost daarmee per persoon circa € 1,10 instapkosten en € 0,20 per kilometer. In de hubtaxi kan met de PIN worden betaald. Kinderen tot 11 jaar reizen gratis mee. Helaas zijn de OV-chipkaart, abonnementen en de OV-studentenkaart NIET geldig in de hubtaxi.
Alle informatie over de hubtaxi staat ook op www.hubtaxi.nl. Alle ‘hubs’ in Groningen en Drenthe zijn te vinden op www.reisviahub.nl.