Nieuwe namen Bluesfestival Hoogeveen 2024


Naast Laurence Jones nu ook Julian Sas en Ten Years After bevestigd
 

Naast Laurence Jones mag De Tamboer twee nieuwe namen toevoegen aan de line-up voor het vernieuwde Bluesfestival Hoogeveen op zaterdag 14 september 2028. Niemand minder dan de Nederlandse gitarist Julian Sas en de Britse bluesrockband Ten Years After maken hun opwachting op de achttiende editie van het Bluesfestival Hoogeveen. De kaartverkoop voor het festival is reeds gestart via www.detamboer.nl. 

Over Julian Sas
Het is eind 1994 als de jonge Julian Sas zijn eigen band te formeert. Julian heeft er dan al zo’n slordige 10 jaar opzitten als lid van diverse bands, als begeleider van oudere, Amerikaanse blues legendes en vooral als aanstormend gitaartalent. De Julian Sas Band heeft in korte tijd een reputatie opgebouwd als een must-see live act, en die reputatie blijft tot op de dag van vandaag ongeëvenaard. Nu, 30 jaar later in 2024, is de Julian Sas Band een gevestigde naam in de muziekwereld, met een grote en toegewijde fanbase over de hele wereld. Om dit jubileum te vieren, gaat de band op uitgebreide tournee, waarbij ze putten uit het volledige repertoire dat Julian Sas in 30 jaar en 16 albums heeft opgebouwd.

Over Ten Years After
In 1969 verwierven de bluesrockers van Ten Years After razendsnel internationale roem met hun zinderende, legendarische uitvoering van I’m going home op Woodstock. Als pioniers van de Britse Blues Invasion speelden Leo, Ric, Chick en Alvin jarenlang wereldwijd in zalen als de Royal Albert Hall in Londen en Madison Square Garden in New York. De band is inmiddels 55 jaar, 20 studioalbums, honderden shows en legendarische songs als Love like a man en I’d love to change the world verder, maar Ten Years After is nog altijd even tijdloos en energiek.

Dat bewijzen originele oprichters Chick Churchill en Ric Lee (nogmaals) tijdens het Bluesfestival in Hoogeveen. Ze doen dat samen met jongeling Marcus Bonfanti en basmeester Colin Hodgkinson, die hun sporen hebben verdiend bij onder meer Spencer Davis, Alex Corner, Peter Green, Charlie Watts, Chris Rea, the British Blues Quintett en Electric Blues Duo.

Kaartverkoop en toegang
De toegang tot het festival is € 39,50. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.detamboer.nl.

Foto: Rob Blackham