Niets dan goeds een optimistische solo over de dood met een rauw randje


Hoogeveen-(01-11-2023)Oud-Hoogevener Patrick Neumann brengt ode aan zijn overleden vrouw
Oud-Hoogevener Patrick Neumann staat op 1 maart 2024 in Theater De Tamboer met een optimistische solo over de dood. Na een intense periode en het overlijden van zijn vrouw Ghislaine werd de theatermaker en liedschrijver eind januari 2023 weduwnaar. Er bestaan geen echte handboeken voor rouw of de weg ernaartoe, dus bedacht hij er één voor zichzelf. Het resultaat? Een liefdevolle reis met diep verdriet, nieuwe inzichten én veel humor.

In gesprek met Paul Haenen ontstond het idee voor een voorstelling over deze periode. Wat doe je wanneer De Dood ineens voor de deur staat? In een luchtige avond met liederen, verhalen en beschouwingen neemt Patrick je mee in zijn eigen manier van rouwen. Hij zingt en vertelt over zijn wederopstanding. Of ieder geval over zijn poging tot herrijzenis. Want eerlijk is eerlijk: doodgaan is natuurlijk erg, maar het leven van de weduwnaar gaat ook niet over rozen.

Niets dan goeds is een voorstelling over sterven waarbij je ontroerd, vrolijk en (misschien) zelfs wijzer de zaal uitloopt. Aan Patrick Neumann gaat het in elk geval niet liggen: de dood of de gladiolen!
Foto: Viola Mashoed