Nemo Sience Tour in Bibliotheek Hoogeveen

Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Waarom verandert het geluid van een auto als hij je voorbijrijdt? Kun je een raket lanceren met een fietspomp? Ontdek het in de verrassende en interactieve NEMO Science Tour.

NEMO Science Museum bestaat 100 jaar. Een eeuw lang nieuwsgierigheid en dat wordt gevierd. Speciaal voor dit jubileum trekt het Amsterdamse wetenschapsmuseum het land in met de NEMO Science Tour. Op vrijdag 1 december is de NEMO Science Tour te zien in de Bibliotheek Hoogeveen. De gratis inloop is van 14.30 tot 17.30 uur. In een demonstratie van 20 tot 30 minuten ziet het publiek spectaculaire experimenten, die verrassen, uitdagen en vooral… nieuwsgierig maken.

Gratis toegang!
Iedereen van jong tot oud is van harte welkom!

Geschiedenis NEMO
Van volgepakte rommelzolder tot interactief museum met ruim 700.000 bezoekers per jaar. NEMO is in 100 jaar tijd flink getransformeerd. Maar nieuwsgierigheid, vragen stellen en zelf ontdekken zijn een rode draad in de geschiedenis van het museum. Schilder en verzamelaar Herman Heijenbrock richtte in 1923 het Museum van den Arbeid in Amsterdam op, met het doel om de gewone burger en de jeugd in het bijzonder te betrekken bij ontwikkelingen in de industrie en meer te leren over technologie. Het museum kreeg in 1954 de naam Nederlands Instituut voor Nijverheid en Techniek (NINT).
Na een aantal verschillende locaties werd in 1997 het iconische gebouw boven de IJtunnel geopend. NewMetropolis zoals het toen heette, werd later omgedoopt tot NEMO.

Foto: DigiDaan