Minie en Henk uit Pesse vieren hun Briljanten Huwelijk

Pesse-(29-05-2024)Namens de gemeente Hoogeveen bracht de burgemeester Martijn Breukelman vanochtend het echtpaar Henk en Mini Ezendam-Katier een bezoek om hun te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk.
De burgemeester kwam binnen met een prachtige boeket bloemen, en werd warm onthaald, mooie herinneringen werden opgehaald, van Hengelo tot nu in Pesse, en over  hun grote familie van inmiddels vier generaties.
Het was een gezellig onderonsje samen met hun zoon en schoondochter onder het genot van een kopje koffie en heerlijk stukje appeltaart.

Briljant!

Vijf jaar geleden stonden ze in de krant voor hun diamanten huwelijk en nu dus voor hun briljanten. Ze zijn dolblij dat ze dit samen mogen vieren. 65 jaar geleden, op 29 mei 1959, gaven ze elkaar het jawoord. De jaren zijn echt voorbijgevlogen. “Pluk de dag” en “Geef nooit op” zijn uitspraken die je vaak hoort tijdens gesprekken met hen.

Henk (92) en Minie (89) wonen nog altijd met veel plezier in hun huis in Pesse, samen met hun trouwe hond Trixie. Ze houden ervan om gezond te eten, elke dag staan er twee soorten groenten op het menu, vers uit hun eigen moestuin. Met een beetje hulp van de thuiszorg en hun vijf kinderen redden ze het nog prima. Het is ook handig dat ze naast de boerderij wonen, die nu wordt gerund door hun zoon en zijn gezin. Noaberschap is hier echt aan de orde.

Humor, zorgzaamheid, liefde voor de natuur en familie staan hoog in het vaandel bij Henk en Minie. Inmiddels hebben ze zelfs achterkleinkinderen. Hun woonkamer is gevuld met foto’s, inclusief die van de vierde generatie. Trots vertellen Henk en Minie dat in maart de oudste dochter van hun oudste dochter haar eerste dochter heeft gekregen. “Dat we dit mee mogen maken, is toch fantastisch,” zegt Minie stralend. Briljant!