Meer dan 300 wandelaars beklommen de VAM berg

Hoogeveen-(02-05-2024)Een berg beklimmen valt in het niet bij het leveren van een strijd tegen kanker. Toch kun je iets doen in het groot verzet tegen kanker. Zondag 28 april liepen meer dan 300 mensen een wandelroute rond en op de VAM berg in Wijster. Het Toon Hermans Huis Drenthe organiseerde dit wandelevenement voor de derde keer en het was een geweldig succes.

Om te blijven bestaan en ons werk te kunnen blijven doen, heeft het THHD financiële steun nodig. Daarom organiseerden we ook dit jaar in samenwerking met het Drents Landschap de wandeltochten op de Col du VAM, de hoogste berg in Drenthe. Wandelaars konden voor slechts 5,- kiezen uit een route van 5, 10 en 15 km om het THHD te ondersteunen. Het Toon Hermans Huis Drenthe kan mensen verder helpen in hun leven met en na kanker. Ook naasten en nabestaanden zijn welkom voor een luisterend oor.

De naam VAM Ventoux legt een link naar de Mont Ventoux in Frankrijk. Op 5 en 6 september gaat opnieuw een team van het THHD fietsend of lopend deze kale en genadeloze berg op. De berg wordt elk jaar door duizenden beklommen in het teken van Groot Verzet Tegen Kanker. Het is een uitdaging en tegelijk geeft het een enorme kick iets te kunnen doen voor mensen die geconfronteerd worden met kanker. Kijk op thhd.nl voor meer informatie en deelname.

Foto’s: Anita ten Kate