Liefde kent geen grenzen: het diamanten jubileum van Imaloeddin en Hafiedjan Salarbux

Hoogeveen-(08-03-2024)Namens de gemeente Hoogeveen bracht de burgemeester Karel Loohuis vanmiddag het echtpaar Salarbux een bezoek om hun te feliciteren met hun 6o-jarig huwelijk.

De burgemeester werd warm ontvangen door de heer en mevrouw Salarbux kinderen en kleinkinderen.
Onder het genot van een lekker stukje taart en een kopje thee, werd er een prachtig foto boek doorgenomen ter herinnering wat gemaakt is door de familie voor het diamanten bruidspaar

Op een mooie dag in 1964, in de stad Nickerie, Suriname, beloofden Imaloeddin en Hafiedjan Salarbux elkaar eeuwige trouw. Wat volgde was een prachtige reis van liefde, doorzettingsvermogen en gezinsleven, die hen 60 jaar later nog steeds samen ziet. Imaloeddin, oorspronkelijk een fietsenmaker van beroep, breidde later zijn horizon uit door een rijschool te starten. Samen met Hafiedjan bouwde hij aan een liefdevol gezin van vijf kinderen, waarbij hun huis altijd een warme en uitnodigende plek was voor iedereen.

In 1979 zette het gezin Salarbux een moedige stap door naar Nederland te verhuizen. Hun eerste thuis vonden ze in Staphorst, voordat ze zich in Meppel vestigden, waar ze vele jaren woonden. Hoewel ze een korte periode in Rotterdam doorbrachten, hebben ze nu al vele jaren hun hart verpand aan Hoogeveen, waar ze omringd zijn door liefde, warmte en vooral veel kleinkinderen.

Deze speciale dag, 8 maart 2024, is niet alleen een moment om terug te kijken op de mooie herinneringen die zij samen hebben gemaakt, maar ook een tijd om de verhalen door te geven aan de achterkleinkinderen. Het leven van Imaloeddin en Hafiedjan is een prachtig voorbeeld van hoe liefde, vastberadenheid en familiewaarden grenzen kunnen overstijgen en generaties kunnen verbinden.

We brengen een toost uit op Imaloeddin en Hafiedjan, op hun diamanten jubileum. Hun verhaal inspireert en herinnert ons eraan dat, ongeacht waar het leven ons brengt, de kracht van liefde en familie altijd ons kompas zal zijn.

Foto:s Focus met Passie