Koninklijke onderscheiding voor vertrekkende burgemeester Karel Loohuis


Foto: Gylvano Metselaar

Hoogeveen-(28-03-2024)Gisteravond nam burgemeester Karel Loohuis afscheid in de Tamboer, na 13 jaar draagt hij het over aan de nieuwe burgemeester Martijn Breukelman.
Jette Klijnsma, de commissaris van de Koning, gaf een toespraak en als verrassing werd de burgemeester naar het podium geroepen en werd benoemd Ridder in de orde van Oranje-Nassau, voor zijn bewezen diensten.
Tijdens de laatste raadsvergadering kreeg de burgemeester al een erepenning van de gemeente Hoogeveen.
De woorden van de burgemeester “Ik ben bijzonder trots om deze onderscheiding te krijgen,” en voegde toe “Het doet mij veel”

Na de toespraak en de onderscheiding was er een voorstelling opgedragen over het leven van de burgemeester “Even tot hierzo” gepresenteerd door Geert Jansen en wethouder Derk Reneman.
Deze voorstelling stond onder muzikale begeleiding van de fantastische Market 5 Big Band.

De Hoogeveners verzorgden de hele voorstelling, inclusief het toneel en de hapjes.

Tijdens deze voorstelling werden belangenrijke gebeurtenissen van het leven van de burgemeester getoond, dit samen met het publiek d.m.v. een quiz.

Diverse optredens waren te beluisteren, waaronder Sylvia Kamman, de wijkbeheerder bij de gemeente, die een prachtig nummer ten gehore bracht.
René Karst die een vrolijk nummer zong en het publiek enthousiast meenam met het nummer “Supergave tijd”
En de voormalige zanger Danny Sopacua van de Topband Balance die een geweldig nummer song van Bruch Springteen waar Karel Loohuis een grote fan is.

En niet te vergeten Hilma Hooijer-Everts, fractie voorzitter van Gemeentebelangen Hoogeveen die een prachtige rol speelde als de buurvrouw van de presentatoren.

Als Laatste sprak de burgemeester het publiek toe, en sprak zijn dank uit naar iedereen die dit allemaal gerealiseerd hadden en dat dit een zeer grote verrassing was voor hem, en was zichtbaar ontroerd.

De burgemeester sluit af met zijn volgende woorden ”Lieve mensen, blijf naar elkaar luisteren, geef elkaar de ruimte en veroordeel je medemens niet bij de eerste aanblik of de eerste geuite mening. Respecteer elkaar in wie je bent en begrip voor het verhaal van een ander.
Reageer secundair en niet primair. Laat de sociale media even met rust en denk na over wat je op opschrijft en wat het bij een ander kan doen. Neem meer de tijd om na te denken.
Hoogeveen is een gemeente om trots op te zijn. Het ga je goed”

Verslag en Foto’s: Paula Bansema en Gylvano Metselaar