Kerstnachtdienst Tamboer op 24 december

HOOGEVEEN  – In De Tamboer wordt volgende week weer de traditionele Kerstnachtdienst gehouden.
Traditioneel werd de Kerstnachtdienst in De Tamboer verzorgd door het Leger des Heils, maar door gebrek aan menskracht stopte de geloofsgemeenschap met de organisatie.  In een gesprek met de Tamboer kwam het thema kerst aan de orde en hebben Stichting 24-7 Hoogeveen samen met andere kerken de handschoen opgepakt. Het is beter te spreken in meervoud, want we houden eigenlijk twee diensten. De eerste begint wat eerder op de avond en besteedt ook aandacht aan de kinderen. De tweede samenkomst is later.” De kerken die het feest mede organiseren of ondersteunen zijn de Christelijk Gereformeerde Kerk, Vrije Baptistengemeente De Brug en de Nederlands Gereformeerde Kerk De Opgang, Baptistengemeente de Schutse, PWG de Vredehorst en Stichting 24-7 Hoogeveen. Geralda is erg blij met deze interkerkelijke samenwerking. ”Eenheid op kerkelijk vlak is belangrijk. Daaraan zullen de mensen Jezus gaan erkennen. Over het aantal bezoekers kan ze nog weinig zeggen. ”We hebben natuurlijk geen idee hoeveel mensen er komen, maar tijdens de laatstgehouden edities zat de zaal steeds vol en dan hebben we het over bijna zestienhonderd mensen, verdeeld over twee bijeenkomsten. In verband hiermee is reserveren noodzakelijk, ook al hoef je geen entree te betalen.”
Thema
Het thema van de Kerstnachtdienst is Gods liefde is er voor iedereen. Zijn liefde is er voor iedereen. Jezus is er altijd en geeft mensen altijd een tweede kans.
Mooie gelegenheid
De Kerstnachtdienst is zeer toegankelijk. Dat het feest in De Tamboer wordt gehouden, verlaagt de drempel. Het is een minder grote drempel voor veel mensen om een theater binnen te stappen dan een kerk. Iedereen is welkom, gelovig of niet en ook mensen die nooit een kerk hebben bezocht. De samenkomst is een mooie gelegenheid om kerst te vieren en het evangelie te brengen. Er worden traditionele kerstliederen gezongen. De muzikale begeleiding komt van een band die speciaal voor de gelegenheid is samengesteld en die oude kerstliederen in een nieuw jasje steekt. Het sociale aspect is op 24 december ook belangrijk. Na afloop kunnen mensen elkaar gezellig ontmoeten en een lekkere kop koffie drinken. Ook staan er thee, glühwein, choco of ranja klaar.” Spreker tijdens de beide diensten is oud Hoogevener Janno v.d. Akker. De eerste dienst wordt aandacht geschonken aan de kinderen en is er een verhalenverteller aanwezig. Ook mogen de kinderen op het podium, samen met de band een lied zingen (op weg naar Bethlehem).
Zaterdag 24 december, De Tamboer, aanvang diensten 19.30 en 22.00 uur. Toegang gratis, reserveren via www.detamboer.nl.
Voor meer informatie: www.24-7hoogeveen.nl