Jaap en Gretha Krikken uit Noordscheschut zijn vandaag 60 jaar getrouwd

Noordscheschut-(25-03-2024)  Namens de gemeente Hoogeveen bracht de burgemeester Karel Loohuis vanochtend het echtpaar Krikken een bezoek om hun te feliciteren met hun 6o-jarig huwelijk.

Dit was tevens het laatste bezoek aan jubilerende inwoners van Hoogeveen dat de burgemeester af zal leggen, dit i.v.m. met zijn beëindiging van zijn ambt.
Voor het echtpaar een bijzonder en een klein historisch moment.
De burgemeester bracht een prachtig boeket bloemen mee namens de gemeente Hoogeveen, en werd hartelijk ontvangen door het echtpaar, samen met hun kinderen.

Onder het genot van een kopje koffie en thee met een heerlijk gebakje werd er mooie herinneringen naar boven gehaald, waaronder ook de bijzondere hobby van Jaap Krikken, wat de nieuwsgierigheid van de burgemeester wekte: het houden van 5 prachtige Walibi’s.
Samen met het echtpaar ging de burgemeester een kijkje nemen bij deze bijzondere dieren.

Jaap en Gretha Krikken zijn 60 jaar getrouwd en wonen nog steeds op hetzelfde plekje in Noordscheschut.

Jaap en Gretha Krikken zijn maandag 25 maart alweer 60 jaar getrouwd. In deze 60 jaar is er veel gebeurd en zijn ze 6 kinderen, 5 schoonzoons en een schoondochter, 16 kleinkinderen en 1 achterkleinkind rijker. Een mooi groot gezin, waar ze allebei hartstikke trots op zijn.

Jaap en Gretha ontmoetten elkaar 65 jaar geleden op de Hoofdstraat in Hoogeveen. De verkering ging aan en uit, maar uiteindelijk stappen ze op 25 maart 1964 in het huwelijksbootje. En dat bootje vaart nog steeds.

Ze herinneren zich het als de dag van gisteren. Ze trouwen deze dag in het gemeentehuis van Hoogeveen en vieren een mooi feest in het Jeugdgebouw van Nieuw Moskou.

Ze gingen wonen in het ouderlijk huis van Jaap, waar de ouders van Jaap nog vele jaren naast hen woonden. Samen hebben ze daar hun hele leven opgebouwd en kregen ze 6 kinderen. Gretha bleef thuis en zorgde voor de kinderen, terwijl Jaap hard werkte als elektricien en loodgieter. Gretha was veel thuis voor de kinderen en zorgde dat er een kopje thee klaarstond wanneer zij uit school kwamen. Ook nu wanneer de kinderen en kleinkinderen op bezoek komen zorgt Gretha dat de koffie klaar staat en van deze momenten genieten ze volop. Jaap heeft daarnaast nog een andere grote hobby. De tuin en zijn dieren worden goed verzorgd en daar brengt hij dan ook vele uurtjes door nu hij met pensioen is.

Ze zijn erg dankbaar dat hun gezin nog compleet is en ze dit huwelijksfeest met de hele familie kunnen vieren.

Foto’s: Paula Bansema