IPSO afvaardiging overhandigd een check aan het Toon Herman Huis

Cheque overhandigd aan de stichting Groot Verzet tegen Kanker

Afgelopen zaterdag kreeg een afvaardiging van het IPSO centrum voor leven met en na kanker, het Toon Hermans Huis Drenthe de cheque overhandigd van de stichting Groot Verzet tegen Kanker. Begin september bedwong een team van tien wandelaars en negentien fietsers uit Hoogeveen e.o. de Mont Ventoux. Het was ook dit jaar weer een bijzondere, emotionele gebeurtenis waarbij veel persoonlijke verhalen werden gedeeld.

Alle teamleden hadden zich van te voren laten sponsoren met als resultaat een totaal bedrag van 42.350,- euro. Daarvan komt de helft ten goede aan het KWF voor onderzoek naar kanker en 21.175,- euro gaat naar het Toon Hermans Huis in Hoogeveen. We zijn heel blij met dit bedrag waarmee we mensen die te maken krijgen met kanker, op diverse manieren psychosociaal verder kunnen helpen.

Het is mooi om te zien hoeveel mensen zich willen inzetten voor anderen. Ook volgend jaar organiseert Groot Verzet tegen Kanker weer de klim naar de top van de Mont Ventoux. Op 5 september 2024 gaan de wandelaars de berg op en op 6 september de fietsers. Het THHD doet samen met Move2Be en de wielervereniging De Peddelaars ook in 2024 weer mee met een team van wandelaars en fietsers.