Intocht Sinterklaas in Hoogeveen 18 november

Hoogeveen-(16-11-2023Zaterdag 18 november komt Sinterklaas weer naar Hoogeveen en dat gaan we natuurlijk vieren samen met alle kinderen in Hoogeveen.
’T was nog even spannend in de voorbereidingen want het zag er naar uit dat de kinderen in Hoogeveen geen cadeautjes zouden krijgen van Sinterklaas. Iets met een boekje dat zoek was en een Hoogeveense Luisterpiet. De afgelopen weken schijnt er een grote zoektocht te zijn geweest door de organisator van de intocht Jack, Frans de politieman en de Burgemeester en zijn secretaresse Saskia Claus. En het lijkt erop dat alles goed is gekomen. Gelukkig maar.
Wil je nou weten wat er allemaal gebeurd is? Kijk dan vanaf woensdag 15 november a.s. 09.00 uur naar de speciale editie van het Hoogeveense Sinterklaas Nieuws via de website binnenstadhoogeveen.nl of mmtproductieshoogeveen.nl (of scab de QR code)

Intocht
Voor zaterdag 18 november is er een heel mooi programma gemaakt waarmee we Sinterklaas verwelkomen. Natuurlijk kunnen de kinderen in Hoogeveen de goedheiligman allemaal welkom heten en hem de hand schudden.

Op het raadhuisplein voor het gemeentehuis
13.00 – 13.50 uur
Welkom Sinterklaas en Pieten door burgemeester Karel Loohuis en de Hoogeveense kinderen. Hieraan zal het Musical Kinderkoor van MMT-producties Hoogeveen meewerken.

Optocht door het centrum van Hoogeveen
Vanaf ongeveer 13.50 uur wandelen Sinterklaas en zijn Pieten door het centrum van Hoogeveen. Van het gemeentehuis richting Hoofdstraat, dan over de Schutstraat richting Plaizier, weer terug naar de Hoofdstraat en dan via de Hemazijde terug naar het gemeentehuis.
Tijdens de wandeltocht schudt Sinterklaas natuurlijk vele handen van kinderen en trakteren we hem op muziek en dans door leerlingen van Kunstenkorf, Olympia en de Malletband van Wilhelmina. Een grote Pietenband begeleidt de optocht. Rond 16.10 uur is Sinterklaas terug bij het gemeentehuis om alle kinderen nog even toe te spreken.

De Intocht van Sinterklaas en het Hoogeveense Sinterklaas Nieuws worden georganiseerd door
MMT-producties Hoogeveen in opdracht van Binnenstad Hoogeveen.