Informatieavond Woonhuis de Huismus volop belangstelling.

Hoogeveen-(18-01-2024) Dinsdagavond was er een informatieavond georganiseerd door het Woonhuis de Huismus, dit werd gehouden in het koffiehuis 24-7 Hoogeveen aan de Hoofdstraat.

Inge Schuller opende de avond en hete iedereen welkom, vervolgens gaf ze een korte inleiding van het ontstaan van het Woonhuis de Huismus.

10 jaar geleden ontstond haar droom samen met haar man Frank Schuller voor dit prachtige ambitieus project, na haar long-covid nam ze het besluit om onderzoek te doen naar een woonhuis.

Ze kwam in contact met Profila die eigenaar was van het mooie pand wat nu het Woonhuis de Huismus gaat worden wat staat aan de Brasem in Hoogeveen.

Het hele woonhuis wordt volledig vernieuwd en ingericht voor een waardevol leven voor mensen met een verstandelijke beperking.
De Brasem 43/45 biedt woonruimte voor 6 bewoners alsook de Brasem 47/49, beide woongroepen zullen dan ook bestaan uit 6 bewoners.

Voor elke bewoner is er een eigen appartement met een eigen toilet, douche en een keukenblokje.

6 Fulltime medewerkers, een klein stabiel team met verschillende opleidingen in de zorg, sociale mensen met een medische kant zullen de bewoners 24 uur per dag zorg geven en gaan begeleiden.

Doelgroep van Woonhuis de Huismus zijn jongvolwassenen met een leeftijd van 17 tot ongeveer 35 jaar met een licht tot matig verstandelijke beperking, downsyndroom, autisme, NAH.
Hun ondersteuningsplan is, duidelijk dag structuren en regelmaat, eigen regie voeren zoveel dat mogelijk is.
Kijken naar mogelijkheden, maar ook ruimte om te leren en fouten maken.
Activeren en motiveren, gehoord en gezien worden.
Participeren in de samenleving, dagbesteding met zorg op maat.

Om in aanmerking te voor het wonen bij Woonhuis de Huismus is er een WZL-indicatie nodig.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Inge Schuller info@woonhuisdehuismus.nl
Voor hun website KLIK HIER

Verslag: Paula Bansema, Foto’s : Focus met Passie