In het dorp Veeningen staat saamhorigheid hoog in het vaandel

Veeningen – (7-05-2024) – Saamhorigheid is een van de kenmerken van dit prachtige dorp Veeningen.

Het dorpje Veeningen telt ruim 1059 inwoners, een dorp waar iedereen elkaar kent. Dit werd duidelijk toen een jongetje op 5 mei tijdens de bevrijdingsdag vermist raakte. De schrik zat er goed in toen het jongetje vermist werd, maar het dorp kwam snel in actie. Mevrouw Runhard maakte een melding via de buurtpreventieapp en binnen 10 tot 15 minuten stond het dorp klaar om gezamenlijk een zoekactie te starten. Op aanraden van de politie begonnen de mensen in een lintvorm de zoekactie in het bos. Iedereen deed mee, want in het dorp is het vanzelfsprekend dat iedereen, zoals ouders, grootouders en iedereen die maar wil helpen, zich direct inzet.

Er kwamen ruim 80 mensen op de been in een zeer kort tijdsbestek om gezamenlijk de zoekactie te starten. Zelfs de politie was verbaasd en maakte zelden mee dat er zoveel mensen zo snel de helpende hand wilden bieden.
Om kwart over 9 werd er een melding gemaakt op de buurtpreventie app en om half tien toen het donker werd ging de zoekactie van start.

Inmiddels is het jongetje weer veilig thuis en is uiteindelijk zelf weer thuis gekomen, wat een grote opluchting was voor de ouders en het hele dorp.

Veeningen is niet heel bijzonder, maar wel bijzonder in de kracht van de samenleving in dit mooie dorp

Belangrijk is dat door middel van een goed communicatiesysteem, de betrokkenheid en de saamhorigheid van de dorpsbewoners hoog in het vaandel staan, zodat ze accuraat kunnen reageren en helpen.”

Verslag: Paula Bansema