IEC-zangdienst 2 juni in de Hoofdstraatkerk om 19.00 uur

Thema van de dienst: Vrede
Overdenking door: Ds. C.J. ’t Lam uit Hoogeveen
Muzikale medewerking: Familie Ploeg uit Apeldoorn
Entree is vrij, er zijn twee collectes. Namens de IEC bent u van harte welkom. Neem familie, vrienden en buren mee!
Anne C.R. Kuipers
IEC-Hoogeveen

Toelichting op de muzikale medewerking tijdens de IEC-zangdienst:

Zondagavond 2 juni hopen wij, als familie Ploeg, voor u te komen spelen in de internationale dienst in Hoogeveen. Wij zijn een familie waarin veel gemusiceerd wordt. Inmiddels hebben alle gezinsleden meerdere nationale prijzen gewonnen. Alle leden bespelen een strijkinstrument en/of piano.

Wij, Cor Ploeg uit Nederland en Katja Vinogradskaya uit Zhitomir, Oekraïne, leerden elkaar kennen in 1993 in Oekraïne. In 1995 zijn wij getrouwd en kregen zes kinderen. Direct na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, raakten wij betrokken bij de hulpverlening rondom Oekraïne. In eerste instantie evacueerden wij onze eigen familieleden en kennissen, ongeveer 100 mensen, wat uiteindelijk resulteerde in de evacuatie van vele honderden Oekraïners.

De familie Ploeg kon met behulp van de Oekraïense regering en haar ambassade in Nederland twee complete weeshuizen uit de regio van Krivi Rig evacueren. Hiertoe konden zij een beroep doen op de Oekraïense spoorwegen en Nederlandse en Poolse busbedrijven, die de 200 kinderen en hun begeleiders vervoerden. Op dit moment zijn wij betrokken bij het organiseren van hulptransporten en de aankoop van ondersteunende voertuigen voor burgers en het leger in Oost-Oekraïne. Sinds het begin van de oorlog geven wij, Cor en Katja, beiden Nederlandse les aan Oekraïense kinderen in Nederland.

Wij hopen dat u allemaal aanwezig bent, zodat wij elkaar mogen ontmoeten.