Hoogeveense Cascaderun 2024: Een sportief feest met meer dan 7000 lopers.

Hoogeveen-(21-04-2024)Vandaag vond de Hoogeveense Cascaderun plaats, een sportief evenement dat de stad Hoogeveen laat bruisen. Duizenden enthousiaste hardlopers namen deel aan deze grootste hardloopwedstrijd in de regio.
Er waren verschillende onderdelen, waaronder de 10 en de 15 mijl wat georganiseerd wordt door Stichting Hoogeveense Cascaderun.

Dit jaar ging ruim 7000 lopers van start, meer dan 1100 basisschoolkinderen deden mee aan de Unicef-sponsorloop en meer dan 120 bedrijventeams liepen mee met de 5 en de 10 mijl.

Ook dit jaar was het weer een geweldig festijn, aanvankelijk met mooi weer, maar op het einde van de run werden de lopers geconfronteerd met fikse regen en hagelbuien.
Maar dit hield de lopers niet tegen, en de bezoekers bleven de deelnemers tot op het laatst aanmoedigen.

Jacelyn Gruppen won voor de vierde keer de Cascaderun, ze was de snelste vrouw op de vijf mijl en finishte in slechts 26 minuten en 38 seconden.
Bij de mannen was Richard Douman de snelste op de 5 mijl met een tijd van 23 minuten en 38 seconden van de 5 mijl.
Een speciale vermelding gaat naar Dirk uit Noordscheschut, werkzaam bij het Trivium die als laatste binnenkwam onder geweldig applaus en aanmoediging van het publiek

Voor de volledige uitslagen klik dan op, Uitslagen Hoogeveense Cascaderun 2024

Verslag: Paula Bansema, Foto’s: Anita ten Kate