Gezelligheid in Hoogeveen tijdens het inluiden van het nieuwe jaar 2024

Hoogeveen- (01-01-2024) – Oud en Nieuw werd in Hoogeveen op feestelijke wijze gevierd, met overal opgezette tentjes, klaargezet hout, vuurtonnen en kleine containers. Overdag was er op verschillende plekken in Hoogeveen carbid schieten te horen en te zien, vooral in Hoogeveen-Zuid waren de donkere, harde knallen van het carbid schieten goed hoorbaar. Dit onder het genot van een drankje en oliebollen, achtergrondmuziek en een vuurtje in de ton.

In de avond werden op traditionele wijze de vreugdevuren ontstoken op verschillende straathoeken. Een en al gezelligheid samen met de buurtbewoners werd er vuurwerk afgestoken, wat zorgde voor een sfeer van gezelligheid. Opvallend was dat de meeste vreugdevuren in Hoogeveen-Zuid te vinden waren.

Om middernacht barstte het vuurwerk los in Hoogeveen, waardoor de hele stad gehuld werd in prachtige kleuren in de lucht.
Oud en Nieuw verliep overwegend rustig, de brandweer heeft een aantal keren moeten uitrukken om de vreugdevuren die uit de hand waren gelopen te blussen, een auto vatte brand in de Kometenlaan, vermoedelijk door vuurwerk en op het Stationsplein brandde een scooter geheel uit.

Voornamelijk was er veel gezelligheid te vinden in Hoogeveen en werd oud en nieuw goed ingeluid.

Verslag Paula Bansema, Foto’s: Focus met Passie