Gezellige bijeenkomst voor vrijwilligers georganiseerd door de Smederijen

Hoogeveen-(08-02–2024) Gisterenavond was er een gezellig drukbezochte bijeenkomst in de schoolkantine van het Alfa-college in Hoogeveen, meer dan honderd vrijwilligers hebben mogen genieten van deze avond.

De Smederijen hield weer een Smidse een gezellige bijeenkomst voor de vrijwilligers die zich inzetten voor de wijk of buurt in Hoogeveen en omstreken.

Gebiedsregisseurs Rolien van de Belt en Angelique Torenveld hete iedereen welkom en wethouder Niek Wind opende deze gezellige avond met lovende woorden voor de vrijwilligers die mooie initiatieven en activiteiten organiseren en steunen in hun buurt of wijk.

Daarna kon iedereen genieten van een heerlijk stampottenbuffet om daarna met volle enthousiasme een gekozen workshop te gaan volgen die deze avond werd aangeboden.
In deze workshops vertelden ervaringsexperts over hun eigen succesvolle initiatieven en het werven van fondsen.

Er waren drie workshops waar men uit kon kiezen; ‘hoe krijg ik meer vrijwilligers’, ‘hoe krijg ik meer geld voor mijn idee’, ‘goede ideeën van buurtbewoners.’
Daarna werd deze avond afgesloten onder het genot van een drankje en een hapje en een gezellige babbel onder elkaar.
Het was een geweldige avond waar ervaringen werden gedeeld en ideeën werden uitgewisseld.

Alle vrijwilligers kregen een attentie als waardering en hun inzet, een prachtig vogelhuisje wat gemaakt is door de medewerkers van Stark.

De Smederijen is een organisatie wat bestaat uit 5 organisaties, Politie, Stichting Welzijnswerk, gemeente en woningcorporaties, en willen de bewoners de mogelijkheid bieden om hun eigen plannen te bedenken, ontwikkelen en uitvoeren.

Voor meer informatie over de Smederijen: KLIK HIER

Verslag, Paula Bansema, Foto’s, Focus met Passie