Fifle Abrahams begint nieuw avontuur. Hoogevener opent café De Heeren


Hoogeveen-(04-06-2024)Fifle Abrahams runde 4,5 jaar café De Hare Majesteit aan de Kerkstraat in Hoogeveen, maar in november 2023 stopte hij ermee wegens privéomstandigheden. Een half jaar later begint het toch weer te kriebelen en op 7 juni opent hij officieel café De Heeren aan de Hoofdstraat 38. ,,Zo’n kans kon ik niet laten liggen,” verklaart hij zijn besluit.

Fifle heeft al veel ervaring in de horeca. Zo werkte hij in restaurants op Curaçao en in Australië. Teruggekeerd in Hoogeveen, werkte hij bij De Muzikant in Emmen en bij De Heeren van Coevorden. Op 1 juni 2019 begon zijn avontuur bij De Hare Majesteit in Hoogeveen. Na 4,5 jaar besloot hij daarmee te stoppen. ,,Het werk was super, maar in verband met privéomstandigheden besloot ik te stoppen,” zegt Fifle Abrahams. In het afgelopen half jaar was hij helemaal niet met een nieuw café bezig. ,,Nee, via Facebook werd ik getipt dat het pand aan de Hoofdstraat 38 waar Degust in gezeten heeft, vrij zou komen. Ik was helemaal niet op zoek naar iets nieuws, maar dit pand kwam toevallig op mijn pad. Het zat niet in de planning, maar het pand sprak me aan en ik kreeg weer zin opnieuw te beginnen.”

De afgelopen weken stond in het teken van het opknappen van het pand. ,,Alles is aangepakt. De gevel is verbouwd en het interieur is veranderd. Alles was heel erg wit en we hebben warme kleuren aangebracht. Het is nu weer een gezellig bruin café.” Als naam voor zijn nieuwe café koos hij voor café De Heeren. ,,Ik heb dat altijd een mooie naam gevonden, maar er zit niet echt een speciale gedachte achter. Misschien omdat ik bij De Heeren van Coevorden heb gewerkt.” De officiële opening vindt plaats op vrijdag 7 juni om 16.00 uur. ,,In het weekend daarvoor hebben we proef gedraaid. We waren al open en het was druk.” Café De Heeren is in het weekend van 16.00 uur tot 1.30 uur open en door de week van 17.00 tot 24.00 uur. ,,Ik zal voornamelijk zelf achter de bar staan. Er is ook een terras. Het wordt een café waar je gezellig kunt zitten en gemoedelijk kunt drinken.” Fifle denkt ook aan activiteiten, zoals een live band en zo nu en dan een kwis. ,,Ik denk dan aan een pubkwis om de drie maanden. Die zal ik zelf in elkaar zetten en ik zal er een thema aan geven. Ik heb er veel zin in.”