Elko 1 verliest nipt van Lintjo 1

Afgelopen zaterdag stond voor de Elkoërs het tweede  speelweekend van de veldcompetitie op het programma. Tegenstander deze wedstrijd was Lintjo uit Oldeberkoop, een ploeg die voor Elko niet onbekend is. Vorig seizoen hebben wij ook twee keer tegen deze ploeg gespeeld waardoor we wisten wat we konden verwachten. Een ploeg met veel overmacht in lengte en die ook niet weg is van fysiek contact. Een spannende wedstrijd waarbij Lintjo uiteindelijk aan het langste eind trok. Elko verliest nipt met 18-17.

Elko startte deze zaterdag in een andere opstelling dan vorige week. Elko opende de wedstrijd met in de aanval: Stefan Smit, Tygo Dijkslag, Mila Wachtmeester en Papien Schonewille. In de verdediging startten: Hendri Kerssies, Peter Kroezen, Romy Pieters en Esther Jans.

Na het startfluitsignaal was Lintjo de ploeg die het scherpst begon en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Nadat Elko ook de korf wist te vinden, liep Lintjo toch verder uit naar een stand van 6-1. Elko kreeg het verdedigend beter onder controle en wist terug te komen tot een stand van 6-4. Coach Henry Bijl besloot gebruik te maken van een time-out om aanvallend weer orde op zaken te stellen. Hierbij werd Papien Schonewille gewisseld voor Nicole Smit zodat Papien later in het andere vak gebracht kon worden. De verdediging deed goed hun werk waardoor de aanval steeds opnieuw scores konden meepakken en er werd dan ook gerust met een stand van 8-7.

In de rust vertelden de coaches dat we onze rust moesten behouden in het spel en dat we geconcentreerd moesten blijven aanvallen en verdedigen. Het was belangrijk dat wij slim gingen spelen en de juiste mensen op de juiste plek gingen neerzetten. De juiste kansen zouden nemen en niet te gehaast zouden gaan schieten. Daarnaast moesten we i.v.m. het lengteverschil goed tempo houden in het spel.

Na de rust kwam Papien direct in het veld voor Romy Pieters zodat er meer snelheid in het vak kwam. In het begin van de tweede helft was het Elko die de eerste score opende waardoor het 8-8 werd. Het was vervolgens een spannende wedstrijd en beide ploegen wisten de korf goed te vinden. Het ging dan ook gelijk op tot een stand van 11-11. Lintjo wist twee maal te scoren, maar al snel kon Elko het verschil weer bijtrekken tot 13-13. Vervolgens ging het gelijk op tot een stand van 15-15 waarna Lintjo wederom met twee doelpunten een verschil maakte. Uiteindelijk wist Elko dit verschil niet meer bij te trekken en werd er afgefloten met een stand van 18-17.

Volgende week spelen Elko 1 en Elko 2 weer een thuiswedstrijd en zien we u graag op het sportterrein in Elim! Scores deze wedstrijd kwamen van: Nicole Smit (6x), Esther Jans (4x), Mila wachtmeester en Peter Kroezen (beide 2x), Tygo Dijkslag, Stefan Smit en Hendri Kerssies (allen 1x). [Door: Esther Jans]