Echtpaar Mol in Hollandscheveld zijn vandaag 60 jaar getrouwd


Hollandscheveld -(12-02-2024) Namens de gemeente Hoogeveen bracht de burgemeester Karel Loohuis vanochtend het echtpaar de Mol een bezoek om hun te feliciteren met hun 6o-jarig huwelijk.

Op 18 juni 1961 begon het op de ‘kalvermarkt’ in Hoogeveen, een deel van de oude Hoofdstraat waar op zondagavond de jeugd van Hoogeveen en omstreken gezellig rondliep om elkaar te ontmoeten. Jan Mol, een boerenzoon uit Nieuw Moskou vroeg daar een leuke jongedame, Hennie Okken uit Hoogeveen of hij haar naar huis mocht brengen. Ze hadden elkaar daarvoor al wel eens ontmoet, de tijd was rijp voor een volgende stap. Jan werkte bij De Eersteling en Hennie werkte in de huishouding.

Bijna 3 jaar later werd op 12 februari 1964 de liefde bezegeld in een huwelijk. Jan werkte ondertussen bij Lichtwerk. Ze hadden een huisje gevonden in Hoogeveen aan het Haagje. Na bijna 2 jaar kregen ze daar hun eerste zoon, Roelof. In 1967 werd dit kleine huisje omgeruild voor een iets groter onderkomen aan de Trompstraat. Hier werden zoon Bart en dochters Henny en Janny geboren.
Toen kwam de kans om een huis te kopen en af te bouwen aan de Ds. Kooimanstraat in Hollandscheveld. In 1974 werd hiernaartoe verhuisd. In 1978 werd hier zoon Jan geboren. In 2019 verruilden ze deze plek voor hun huidige woning aan de Riegshoogtendijk.

Jan heeft na 5 jaar bij De Eersteling te hebben gewerkt, daarna 42 jaar gewerkt bij Lichtwerk, later overgenomen door Fokker. Hennie heeft altijd thuis de boel draaiende gehouden en allerlei vrijwilligerswerk gedaan.
Hun gezin is ondertussen uitgebreid met 1 schoonzoon en 3 schoondochters, 20 kleinkinderen en 14 achterkleinkinderen (met 2 nog op komst).

Jan en Hennie zijn altijd erg betrokken geweest in de plaatselijke hervormde kerk. Ze hebben verschillende taken vervuld, onder andere de leiding van de zondagschool, actief lidmaatschap van de vrouwenvereniging en het koor, en het vervullen van kosterdiensten.
In hun vrije tijd en na Jan’s pensioen waren ze ook erg actief voor de lokale afdeling van Woord en Daad. Ze beheerden zo’n 25 jaar een lokale verkooptafel met spullen voor het goede doel en organiseerden geregeld een fietstocht in de omgeving.

Jan en Hennie zijn dankbaar dat ze nu hun 60-jarig huwelijk mogen vieren. Ze hebben altijd hun trouwtekst als centrum van hun huwelijk gehouden: Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijn Mijn (Jesaja 43:1). Ze weten zich al die jaren gedragen door de liefde en de genade van God. Boven de kaart voor hun 60-jarig huwelijk staat dan ook met vaste overtuiging: Soli Deo Gloria. Aan God alle eer.